Kiteen kaupunki sai huhtikuun lopussa uuden työntekijän, kun elintapaohjaaja Kaisa Leskinen aloitti työt Terve -hankkeen parissa.

Hank­kees­sa koh­de­ryh­mä­nä tänä vuon­na ovat var­hais­kas­va­tu­si­käis­ten las­ten van­hem­mat, var­hais­kas­va­tuk­sen työn­te­ki­jät sekä 65+ vuo­ti­aat. Käy­tän­nös­sä ke­hit­tä­mis­hank­kees­sa ke­hi­te­tään ki­tee­läis­ten hy­vin­voin­tiin ja ter­vey­de­ne­dis­tä­mi­seen poh­jau­tu­va toi­min­ta­mal­li, jos­sa ter­vey­den­huol­lon am­mat­ti­hen­ki­lö tun­nis­taa ja oh­jaa asi­ak­kaan kun­nan elin­ta­pa­oh­jaa­jal­le. Esi­mer­kik­si ko­hon­neet ras­va-, tai so­ke­ri­ar­vot ovat in­di­kaa­tio oh­ja­ta asi­a­kas kun­nan elin­ta­pa­oh­jaa­jal­le.

– Aloi­tan hank­keen pa­ris­sa in­nois­sa­ni, sil­lä olen työs­ken­nel­lyt usei­ta vuo­sia elin­ta­pa­val­men­nus­ten pa­ris­sa. Olen ai­em­min sai­raan­hoi­ta­ja­na näh­nyt ih­mis­ten sai­ras­ta­vuu­den. Us­kon, et­tä voim­me en­nal­ta­eh­käi­se­väl­lä työl­lä puut­tua sai­raan­hoi­don kuor­mit­tu­nee­seen ti­lan­tee­seen, elin­ta­pa­oh­jaa­ja Kai­sa Les­ki­nen ker­too.

Hank­keen ra­hoi­tus koos­tuu Ki­teen kau­pun­gin oma­ra­hoi­tu­so­suu­des­ta ja Itä-Suo­men alu­e­hal­lin­to­vi­ras­ton lii­kun­nal­li­sen elä­män­ta­van pai­kal­li­sis­ta ke­hit­tä­mi­sa­vus­tuk­sis­ta. Han­ke­ai­ka on 31.12.2024 saak­ka ja vuo­del­le 2025 ha­e­taan hank­keel­le jat­koa.

– Kär­ki­ta­voit­tee­na on ke­hit­tää Ki­teen kau­pun­gin ja hy­vin­voin­ti­a­lu­een yh­dys­pin­ta- ja vas­tin­pa­ri­työs­ken­te­lyä. Toi­nen ta­voit­teem­me on juur­rut­taa elin­ta­pa­oh­jauk­ses­ta han­ke­vuo­sien jäl­keen va­ki­tui­nen en­nal­ta­eh­käi­se­vä­pal­ve­lu, pai­not­taa Ki­teen kau­pun­gin va­paa-ai­ka­pääl­lik­kö Tint­ta Lin­tu­mä­ki-Kar­ha­pää.