Siun soten palvelustrategia ja palvelu­verk­ko­suun­nitelma valmistellaan uudelleen Itä-Suomen hallinto-oikeuden 3.5.2024 tekemän päätöksen takia.

Itä-Suo­men hal­lin­to-oi­keus ku­mo­si hy­vin­voin­ti­a­lu­een alu­e­val­tuus­ton 22.6.2023 te­ke­män pää­tök­sen pal­ve­lust­ra­te­gi­as­ta ja pal­ve­lu­verk­ko­suun­ni­tel­mas­ta. Pää­tök­sen pe­rus­te­lu­na oli se, et­tä lau­ta­kun­ta­val­mis­te­luun oli osal­lis­tu­nut kun­nan­hal­li­tus­ten jä­se­niä tai va­ra­jä­se­niä, jot­ka hal­lin­to-oi­keus kat­soi es­teel­li­sik­si osal­lis­tu­maan pää­tök­sen­te­koon.

Tä­män joh­dos­ta suun­ni­tel­mien toi­meen­pa­noon ote­taan nyt ai­ka­li­sä ja asia tul­laan val­mis­te­le­maan ja kä­sit­te­le­mään uu­des­taan. Pal­ve­lust­ra­te­gi­aa ja pal­ve­lu­verk­ko­suun­ni­tel­maa kos­ke­vat uu­det ai­ka­tau­lut val­mis­tel­laan hy­vin­voin­ti­a­lu­eel­la alu­e­hal­li­tuk­sen 29.5.2024 ko­kouk­seen pää­tet­tä­vik­si.

– Val­mis­te­lua ei tar­vit­se aloit­taa tyh­jäs­tä. Vaik­ka pää­tös ei kaa­tu­nut pal­ve­lust­ra­te­gi­an ja pal­ve­lu­verk­ko­suun­ni­tel­man si­säl­töön vaan muo­to­seik­koi­hin, niin otam­me täs­tä opik­si. Val­mis­te­lu- ja pää­tök­sen­te­kop­ro­ses­si täy­tyy teh­dä eri­tyi­sen huo­lel­la, alu­e­val­tuus­ton pu­heen­joh­ta­ja Mer­ja Mä­ki­sa­lo-Rop­po­nen.

Pal­ve­lu­ver­kon toi­meen­pa­noon liit­ty­vää yh­teis­toi­min­ta­me­net­te­lyä ei kes­key­te­tä, mut­ta neu­vot­te­lut jää­vät tau­ol­le. Hen­ki­lös­tö­vä­hen­nyk­siä ei yh­teis­toi­min­ta­neu­vot­te­luis­sa ole ta­voi­tel­tu. Alu­eel­lis­ten so­si­aa­li- ja ter­veys­pal­ve­lu­jen jär­jes­tä­mis­suun­ni­tel­mien lau­sun­to­kier­rok­set ja pää­tök­sen­te­ko kes­key­te­tään tois­tai­sek­si, kun­nes uu­si ete­ne­mi­sai­ka­tau­lu on pää­tet­ty.

Itä-Suo­men hal­lin­to-oi­keu­den pää­tös on jul­kais­tu hy­vin­voin­ti­a­lu­een verk­ko­si­vu­jen kuu­lu­tuk­sis­sa: www.siun­so­te.fi/kuu­lu­tuk­set.