Se­naat­ti-kiin­teis­töt aloit­taa elo­kuus­sa Ont­to­lan esi­kun­ta-alu­een uu­dis­ta­mi­sen Poh­jois-Kar­ja­lan ra­ja­var­ti­os­tol­le. Alu­eel­le ra­ken­ne­taan uu­si so­ti­las­ko­ti-lii­kun­ta­ra­ken­nus ja au­to­huol­to­ra­ken­nus sekä kes­kus­va­ras­ton ti­lo­ja laa­jen­ne­taan. Ra­ken­nus­työt al­ka­vat maan­ra­ken­nus­töil­lä elo­kuus­sa 2022, ja kaik­ki ra­ken­nus­työt val­mis­tu­vat ar­vi­on mu­kaan syk­syl­lä 2024.

En­sim­mäi­se­nä aloi­te­taan ra­ken­ta­maan uut­ta so­ti­las­ko­ti-lii­kun­ta­ra­ken­nus­ta, joka val­mis­tuu käyt­töön ar­vi­on mu­kaan elo­kuus­sa 2023. Vii­mei­sim­pä­nä ke­vääl­lä 2024 val­mis­tuu au­to­huol­to­ra­ken­nus, jo­hon ra­ken­ne­taan myös ny­ky­ai­kai­sia kou­lu­tus­ti­lo­ja. Se­naat­ti-kiin­teis­töt on va­lin­nut so­ti­las­ko­ti-lii­kun­ta­ra­ken­nuk­sen pää­u­ra­koit­si­jak­si Ra­ken­nus­toi­mis­to Ee­ro Rei­jo­nen Oy:n. Ke­hit­tä­mis­hank­keen ko­ko­nais­kus­tan­nuk­set ovat ar­vi­ol­ta 15 mil­joo­naa eu­roa.

Uu­dis­ra­ken­nuk­set li­sää­vät Ont­to­lan va­rus­kun­nan tila- ja kus­tan­nus­te­hok­kuut­ta sekä edis­tä­vät ter­veel­lis­tä si­säil­ma- ja työ­ym­pä­ris­töä. Ta­voit­tee­na on tur­val­li­set, ter­veel­li­set ja tar­koi­tuk­sen­mu­kai­set toi­mi­ti­lat.

Ra­ken­nus­töi­den al­ku­vai­hees­sa lä­hi­a­lu­eel­le saat­taa ai­heu­tua häi­ri­ö­tä Ont­to­lan­tiel­lä ta­pah­tu­vas­ta työ­maa­lii­ken­tees­tä.

Poh­jois-Kar­ja­lan ra­ja­var­ti­os­to ja Se­naat­ti-kiin­teis­töt jär­jes­tä­vät hank­keen esit­te­ly­ti­lai­suu­den alu­een asuk­kail­le so­ti­las­ko­dis­sa 22.8. kel­lo 15–16 .