Mön­nin­ka­dun ka­tu­sa­nee­raus al­kaa 4.7.2022 vä­lil­lä Kou­lu­ka­tu-Ase­ma­ka­tu. Sa­nee­rauk­seen kuu­lu­vat myös ka­tu­jär­jes­te­lyt Kou­lu­ka­dul­la sekä Ase­ma­ka­dul­la.

Keskustan linja-autopysäkin paikka muuttuu

Ka­tu­sa­nee­raus al­kaa Kou­lu­ka­dun pääs­tä ja vai­kut­taa alu­een lii­ken­ne­jär­jes­te­lyi­hin. Mer­kit­tä­vin muu­tos heti ka­tu­sa­nee­rauk­sen alus­sa, 4.7. läh­tien, on kes­kus­tan lin­ja-au­to­py­sä­kin pai­kan vaih­tu­mi­nen.

Lin­ja-au­to­jen va­ki­o­vuo­ro­jen (Liek­sa-Jo­en­suu ja Liek­sa-Nur­mes) py­säk­ki siir­tyy Mön­nin­ka­dun ja Ta­pi­on­ka­dun ris­teyk­seen, osoit­tee­seen Mön­nin­ka­tu 35.

Ti­lau­sa­jo­lii­ken­teen kes­kus­tan py­säk­ki on Kult­tuu­ri­kes­kuk­sen edes­sä, osoit­tees­sa Pie­li­sen­tie 9-11.

Hen­ki­lö­au­to­jen py­sä­köin­ti­a­lue on Ase­ma­ka­dun ja Mön­nin­ka­dun ris­teyk­ses­sä, ns. Kul­man ta­lon vie­rei­sel­lä park­ki­a­lu­eel­la. Van­ha lin­ja-au­to­py­säk­kien alue tu­lee toi­mi­maan ura­koit­si­jan va­ras­toin­ti- ja työ­maa-alu­ee­na, ei­kä ylei­nen py­sä­köin­ti alu­eel­la ole enää mah­dol­lis­ta.

Mön­nin­ka­dun sa­nee­raus es­tää lä­pi­a­jon ka­dul­la, mut­ta lii­ken­nöin­ti asuin- ja lii­ke­kiin­teis­töil­le jär­jes­te­tään myös ra­ken­ta­mi­sen ai­ka­na. Lii­ken­net­tä oh­ja­taan opas­teil­la pai­kan pääl­lä.

Ka­tu­sa­nee­raus voi ai­heut­taa alu­eel­la myös het­kel­li­siä ve­si­kat­ko­ja, jois­ta tie­do­te­taan erik­seen.

Mön­nin­ka­dun ka­tu­sa­nee­rauk­sen en­sim­mäi­sen vai­heen on ta­voit­tee­na val­mis­tua mar­ras­kuus­sa 2022 ja vii­meis­te­ly­työt teh­dään ke­säl­lä 2023.