Väylävirasto on julkaissut valtion väyläverkon investointiohjelman vuosille 2025–2032.

Liek­san alu­eel­ta oh­jel­mas­sa on mu­ka­na usei­ta in­ves­toin­ti­koh­tei­ta eli Jo­en­suu-Nur­mes-ra­dan pe­rus­kor­jaus ja toi­mi­vuu­den pa­ran­ta­mi­nen (59 Me), KT73 Liek­san­jo­en sil­ta (10 Me) sekä MT5040 Ylä-Ko­lin­tien ja­lan­kul­ku- ja pyö­räi­ly­väy­lä (1,4 Me).

Hank­keis­ta Jo­en­suu-Nur­mes ra­dan pe­rus­kor­jaus ja toi­mi­vuu­den pa­ran­ta­mi­nen on pri­o­ri­tee­tis­sa 3 eli edel­lyt­tää vie­lä suun­nit­te­lua. KT73 Liek­san­jo­en sil­ta puo­les­taan on pri­o­ri­teet­ti­luo­kas­sa 2 eli sil­lan tie­suun­ni­tel­ma on par­hail­laan te­keil­lä. Mt 5040 Ylä-Ko­lin­tien ja­lan­kul­ku- ja pyö­räi­ly­väy­län osal­ta ELY-kes­kus aloit­taa väy­län tie­suun­ni­tel­man te­ke­mi­sen tänä ke­vää­nä.

– Toi­vom­me, et­tä osa suun­ni­tel­luis­ta toi­men­pi­teis­tä ei tar­vit­si­si var­si­nais­ta ra­ta­suun­ni­tel­maa, jol­loin in­ves­toin­nin to­teut­ta­mi­nen voi­si käyn­nis­tyä vai­heit­tain, to­te­aa Liek­san elin­voi­ma­joh­ta­ja Su­san­na Saas­ta­moi­nen.

Liek­san kau­pun­ki kan­taa huol­ta Liek­san­jo­en sil­lan in­ves­toin­ti­mää­rä­ra­han riit­tä­vyy­des­tä.

– Sil­taan on va­rat­tu in­ves­toin­ti­oh­jel­man mu­kaan 10 mil­joo­naa eu­roa, mut­ta tar­ken­tu­nei­den las­kel­mien mu­kaan sum­ma on kak­sin­ker­tai­nen, kau­pun­gin­joh­ta­ja Pir­re Sep­pä­nen in­fo­aa.