Teatteriohjaaja ja käsikirjoittaja Tuomo Aitta on valittu Joensuun kaupunginteatterin ohjaajaksi.

Ait­ta aloit­taa työt Jo­en­suus­sa 1.1.2025 uu­den te­at­te­rin­joh­ta­jan Sa­ri­an­ne Tur­saan työ­pa­ri­na. Uu­den oh­jaa­jan en­sim­mäi­nen oh­jaus­työ on koko per­heen näy­tel­mä ke­vääl­lä 2025.

Tuo­mo Ait­ta on kou­lu­tuk­sel­taan te­at­te­ri­tai­teen mais­te­ri, joka on opis­kel­lut Te­at­te­ri­kor­ke­a­kou­lun oh­jauk­sen kou­lu­tu­soh­jel­mas­sa. Ait­ta on oh­jan­nut lu­kui­sia näy­tel­miä eri puo­lil­la Suo­mea. Li­säk­si hän on kä­si­kir­joit­ta­nut ja dra­ma­ti­soi­nut usei­ta näy­tel­miä sekä teh­nyt ope­tus­työ­tä ja oh­jaus­ta muun mu­as­sa Ma­sa­lan Nuo­ri­so­te­at­te­ris­sa.

Ai­tan vii­mei­sim­mät oh­jaus­työt ovat Kul­ta­lam­pi (kirj. Er­nest Thomp­son) Hel­sin­gin Kau­pun­gin­te­at­te­ris­sa 2022, Pii­na (kirj. Step­hen King) Po­rin te­at­te­ris­sa 2022, La­si­nen eläin­tar­ha (kirj. Ten­ne­see Wil­li­ams) Var­kau­den te­at­te­ris­sa 2023 ja Soin­tu­la (kirj. Tuo­mo Ait­ta) Lap­peen­ran­nan Kau­pun­gin­te­at­te­ris­sa 2023.

Kaik­ki­aan oh­jaa­ja­ha­kuun tuli mää­rä­ai­kaan men­nes­sä 21 ha­ke­mus­ta. Ai­tan li­säk­si haas­ta­tel­tiin nel­jä muu­ta ha­ki­jaa.