Joensuun kaupunki käynnistää kaavamuutoksen seitsemän puiston ja puiston osan alueella Pielisjoen rannassa Ylisoutajan sillan ja Sirkkalan rautatiesillan välissä.

Ta­voit­tee­na on vah­vis­taa alu­et­ta kor­ke­a­ta­soi­se­na koh­taa­mis- ja ta­pah­tu­ma­paik­ka­na ja mo­ni­puo­lis­taa sen käyt­töä päi­vit­täi­seen oles­ke­luun, vir­kis­tyk­seen, leik­ki­mi­seen ja ul­koi­luun.

– Mis­sään ta­pauk­ses­sa em­me ta­voit­te­le puis­to­a­lu­een täyt­tä­mis­tä ra­ken­ta­mi­sel­la vaan ha­lu­am­me tut­kia, voi­daan­ko alu­eel­le yli­pää­tään ra­ken­taa. Mie­les­sä on ol­lut lä­hin­nä pie­net ra­vin­to­lat ja pal­ve­lut, ei ker­ros­ta­lo­ja. Läh­tö­koh­ta­na on, et­tä alue säi­lyy puis­to­na, kaa­voi­tu­sark­ki­teh­ti Na­ta­lia Mu­sik­ka tar­ken­taa.

Pa­lau­tet­ta alu­een ke­hit­tä­mi­seen voi an­taa 20. tou­ko­kuu­ta as­ti verk­ko­ky­se­lyl­lä osoit­tees­sa jo­en­suu.fi/ky­se­lyt ja pa­pe­ri­ky­se­lyl­lä Ca­re­li­cu­mis­sa ja pää­kir­jas­tol­la. Mie­li­pi­teen­sä pää­see sa­no­maan myös pi­ka­ky­se­ly­lait­teil­la, jot­ka pää­kir­jas­tol­la sekä Mu­ku­la­ka­dul­la ja Per­heen­ta­lol­la huh­ti-tou­ko­kuun ai­ka­na. Laa­din­nas­sa ole­vien kaa­vo­jen verk­ko­si­vul­la jo­en­suu.fi/laa­din­nas­sa-ole­vat-kaa­vat on myös kes­kus­te­luo­sio, jos­sa voi ky­syä näh­tä­vil­lä ole­vis­ta kaa­vois­ta. Kaa­va­työn käyn­nis­ty­es­sä on kuul­tu van­hus- ja vam­mais­neu­vos­toa, sekä nuo­ri­so­val­tuus­toa sii­tä, mil­lai­sil­la kei­noil­la asuk­kai­den mie­li­pi­tei­tä ran­ta­puis­to­jen kaa­va­hank­kees­ta voi­daan sel­vit­tää mo­ni­puo­li­ses­ti.

Ylei­sö­ti­lai­suuk­sia pi­de­tään kaa­va­työn ai­ka­na kak­si: kes­ki­viik­ko­na 8. tou­ko­kuu­ta kel­lo 17 Pie­lis­jo­en kou­lun au­di­to­ri­os­sa ja kaa­van luon­nos­vai­hees­sa vuo­den lo­pul­la. Kaa­va­eh­do­tus on hy­väk­syt­tä­vä­nä ke­vääl­lä 2025.