Pancho Villa -ravintolaketju etsii franchising-yrittäjää Joensuuhun sekä sopivaa liiketilaa kaupungin keskustasta.

Mek­si­ko­lais­tyy­lis­tä ruo­kaa tar­joi­le­va, iso suo­ma­lai­nen ra­vin­to­la­ket­ju laa­je­nee tänä vuon­na usei­siin uu­siin kau­pun­kei­hin. Jos so­pi­vat franc­hi­sing-yrit­tä­jät löy­ty­vät, ra­vin­to­la ava­taan muun mu­as­sa Jo­en­suus­sa, Mik­ke­lis­sä ja Kok­ko­las­sa.

– Franc­hi­sing-yrit­tä­jän ei tar­vit­se kek­siä pol­ku­pyö­rää uu­des­taan, vaan hän saa kat­ta­van pe­reh­dy­tyk­sen.

– Nä­em­me nämä paik­ka­kun­nat erit­täin po­ten­ti­aa­li­se­na: En­sin­nä­kin ne ovat tar­peek­si suu­ria, jot­ta ra­vin­to­loil­le riit­tää asi­ak­kai­ta. Li­säk­si pai­kal­li­set ovat ky­sel­leet, mil­loin olem­me tu­los­sa, jo­ten kiin­nos­tus­ta on jo val­miik­si. Panc­ho Vil­la oli­si var­mas­ti hyvä lisä ra­vin­to­la­tar­jon­taan, ker­too Panc­ho Vil­la -ket­jun va­ra­toi­mi­tus­joh­ta­ja Tee­mu Van­ha­ran­ta.

Panc­ho Vil­lan franc­hi­sing-yrit­tä­jäl­tä ei odo­te­ta ai­em­paa ko­ke­mus­ta yrit­tä­jyy­des­tä tai ra­vin­to­la­työs­tä. Franc­hi­sing tar­koit­taa, et­tä yrit­tä­jä saa mak­sua vas­taan käyt­töön­sä val­miin ta­va­ra­mer­kin sekä lii­ke­toi­min­ta­mal­lin eli kon­sep­tin. Sen taus­tal­la on ket­jun ja mui­den yrit­tä­jien tuki.

– Franc­hi­sing-yrit­tä­jän ei tar­vit­se kek­siä pol­ku­pyö­rää uu­des­taan, vaan hän saa kat­ta­van pe­reh­dy­tyk­sen. Me Panc­ho Vil­las­sa olem­me miet­ti­neet kon­sep­tin lä­pi­ko­tai­sin ja hi­o­neet sen as­kel as­ke­leel­ta. Sik­si uu­den ih­mi­sen, uu­des­sa­kin toi­min­ta­ym­pä­ris­tös­sä, on help­po läh­teä mu­kaan, Tee­mu Van­ha­ran­ta ker­too.

En­sim­mäi­nen Panc­ho Vil­la -ra­vin­to­la avat­tiin vuon­na 2001 Tam­pe­reel­la. Franc­hi­sing-toi­min­taa ket­jul­la on ol­lut vuo­des­ta 2003 läh­tien. Täl­lä het­kel­lä ra­vin­to­loi­ta on 29 paik­ka­kun­nal­la yh­teen­sä 44.