Pancho Villa -ravintolaketju etsii franchising-yrittäjää Joensuuhun sekä sopivaa liiketilaa kaupungin keskustasta.
Meksikolaistyylistä ruokaa tarjoileva, iso suomalainen ravintolaketju laajenee tänä vuonna useisiin uusiin kaupunkeihin. Jos sopivat franchising-yrittäjät löytyvät, ravintola avataan muun muassa Joensuussa, Mikkelissä ja Kokkolassa.
– Franchising-yrittäjän ei tarvitse keksiä polkupyörää uudestaan, vaan hän saa kattavan perehdytyksen.
– Näemme nämä paikkakunnat erittäin potentiaalisena: Ensinnäkin ne ovat tarpeeksi suuria, jotta ravintoloille riittää asiakkaita. Lisäksi paikalliset ovat kyselleet, milloin olemme tulossa, joten kiinnostusta on jo valmiiksi. Pancho Villa olisi varmasti hyvä lisä ravintolatarjontaan, kertoo Pancho Villa -ketjun varatoimitusjohtaja Teemu Vanharanta.
Pancho Villan franchising-yrittäjältä ei odoteta aiempaa kokemusta yrittäjyydestä tai ravintolatyöstä. Franchising tarkoittaa, että yrittäjä saa maksua vastaan käyttöönsä valmiin tavaramerkin sekä liiketoimintamallin eli konseptin. Sen taustalla on ketjun ja muiden yrittäjien tuki.
– Franchising-yrittäjän ei tarvitse keksiä polkupyörää uudestaan, vaan hän saa kattavan perehdytyksen. Me Pancho Villassa olemme miettineet konseptin läpikotaisin ja hioneet sen askel askeleelta. Siksi uuden ihmisen, uudessakin toimintaympäristössä, on helppo lähteä mukaan, Teemu Vanharanta kertoo.
Ensimmäinen Pancho Villa -ravintola avattiin vuonna 2001 Tampereella. Franchising-toimintaa ketjulla on ollut vuodesta 2003 lähtien. Tällä hetkellä ravintoloita on 29 paikkakunnalla yhteensä 44.