Liikenneturvan loppuvuonna toteuttaman kyselyn mukaan vähintään joka kuudes kuljettaja kertoo ajavansa hyvin usein tai usein ainakin 10 km/h ylinopeutta riippumatta tien nopeusrajoituksesta tai siitä, ajetaanko taajamassa vai taajaman ulkopuolella.

Piit­taa­mat­to­mim­min suh­tau­dut­tiin 80 km/h ra­joi­tuk­seen, jos­sa pe­rä­ti nel­jä­so­sa kul­jet­ta­jis­ta ker­toi täh­tää­vän­sä vä­hin­tään 90 km/h no­peu­teen ja lä­hes kym­me­ne­so­sa pe­rä­ti sa­ta­sen vauh­tiin.

Yli 15 pro­sent­tia ky­se­lyyn vas­tan­neis­ta kul­jet­ta­jis­ta ker­toi aja­van­sa vä­hin­tään 10 km/h yli­no­peut­ta myös taa­ja­mas­sa, kun tien no­peus­ra­joi­tus on 40 km/h tai 30 km/h.

Use­am­pi kuin joka vii­des Lii­ken­ne­tur­van ky­se­lyyn vas­tan­nees­ta pi­tää yli 15 km/h yli­no­peut­ta maan­tiel­lä lie­vä­nä tai erit­täin lie­vä­nä lii­ken­ne­rik­ko­muk­se­na. Al­le 15 km/h yli­no­peu­den miel­tää lie­väk­si pe­rä­ti 40 pro­sent­tia suo­ma­lai­sis­ta. Vain 30 pro­sent­tia pi­tää yli 5 km/h yli­no­peut­ta taa­ja­ma-alu­eel­la va­ka­va­na lii­ken­ne­rik­ko­muk­se­na, lie­vä­nä sen ko­kee lä­hes joka toi­nen.