Savo-Karjalan Sosialidemokraatit kokoontuvat tänään lauantaina 27.4. Leppävirralla kevätpii­ri­ko­kouk­seensa.

Kä­si­tel­tä­vä­nä ovat sään­tö­mää­räi­set asi­at, joi­hin lu­keu­tu­vat muun mu­as­sa pii­ri­jär­jes­tön ti­lin­pää­tös ja toi­min­ta­ker­to­mus vuo­del­ta 2023.

Viik­ko Poh­jois-Kar­ja­la seu­raa ko­kouk­sen kul­kua ja ta­pah­tu­mia pai­kan pääl­lä.

Liveseuranta:

Klo 14.25 ko­kous pää­te­tään.

Klo 13.55 edus­ta­ja San­na Kaup­pi­nen Ii­sal­mes­ta esit­te­lee ja pii­ri­ko­kous hy­väk­syy muu­tos­ten jäl­keen ko­kouk­ses­ta an­net­ta­van jul­ki­lau­su­man.

Klo 13.45 pää­toi­mit­ta­ja Ar­to Miet­ti­nen ker­too Viik­ko Poh­jois-Kar­ja­lan uu­dis­ta­mi­sen ja laa­jen­ta­mi­sen ti­lan­tees­ta sekä ai­ka­tau­lus­ta.

Klo 13.33 Emi­lia Kan­gas­kolk­ka pu­huu kun­ta- ja alu­e­vaa­leis­ta kan­na­tus­ti­las­to­jen osal­ta. Kes­kus­te­lua syn­tyy myös kou­lu­tus­sek­to­rin ja op­pi­vel­vol­li­suu­den leik­kauk­sis­ta.

Klo 13.21 ko­kous jat­kuu pii­rin ti­lin­pää­tök­sen kä­sit­te­lyl­lä, joka vah­vis­tet­tiin ja vas­tuu­va­pau­det myön­net­tiin. Li­säk­si pää­te­tään pii­ri­ko­kous­ten edus­ta­ja­pe­rus­tees­ta.

Ko­kous kes­key­te­tään lou­nas­tau­on ajak­si.

Klo 12.21 Suna Ky­mä­läi­nen to­te­aa vas­taus­pu­heen­vuo­ros­saan muun mu­as­sa huo­len­sa nuor­ten ti­lan­tees­ta sekä Itä-Suo­men ke­hit­tä­mi­ses­tä ja elin­voi­mas­ta myös tur­val­li­suus­ky­sy­myk­se­nä.

Klo 12.12 Emi­lia Kan­gas­kolk­ka pu­huu ta­lou­den kas­vu­toi­mien mer­ki­tyk­ses­tä. Las­ken­nal­li­set työ­pai­kat me­ne­vät täy­sin päin­vas­tai­seen suun­taan kuin to­del­li­nen ti­lan­ne työ­mark­ki­noil­la. Eu­ro­vaa­lit hän nä­kee vä­li­ti­li­pää­tök­se­nä. Mal­til­li­nen oi­keis­to ku­vit­te­lee pys­ty­vän­sä ke­syt­tä­mään ää­ri­oi­keis­ton. Itä-Suo­men osal­ta hän nä­kee, et­tä tar­vi­taan el­vyt­tä­vää elin­kei­no­po­li­tiik­kaa ja uu­dis­tu­mis­ta.

Klo 12.06 puo­lu­e­val­tuus­ton va­ra­pu­heen­joh­ta­ja Nee­ta Röp­pä­nen Kuo­pi­os­ta to­te­aa puo­lu­een te­ke­vän eri­no­mais­ta vai­kut­ta­mis­työ­tä. Hän myös to­te­aa, et­tä ih­mi­set ei­vät vält­tä­mät­tä ym­mär­rä, mitä ny­kyis­ten työ­eh­to­jen tai jär­jes­täy­ty­mi­sen me­net­tä­mi­nen mer­kit­see. Kii­nas­sa­kin on jär­jes­tä­mi­sen oi­keus, hän muis­tut­taa. Hän ke­hot­taa suun­taa­maan ti­lan­teen ai­heut­ta­man suut­tu­muk­sen ja su­run toi­min­nak­si tu­le­vis­sa vaa­leis­sa.

Klo 12.02 edus­ta­ja Vesa Par­vi­ai­nen Ki­teel­tä pu­huu ay-liik­keen nä­kö­kul­mas­ta ti­lan­tee­seen.

Klo 11.58 edus­ta­ja Han­nu Kok­ki pu­huu sote-pal­ve­lui­den huo­les­tut­ta­vas­ta ti­lan­tees­ta sekä hy­vin­voin­ti­val­ti­on ja pal­kan­saa­ja­liik­keen oi­keu­tuk­sen ky­see­na­lais­ta­mi­ses­ta oi­keis­to­lais­ten toi­mes­ta.

Klo 11.45 kan­sa­ne­dus­ta­ja Timo Su­ho­nen Var­kau­des­ta ker­too lak­ko-oi­keu­den ra­joit­ta­mi­sen kä­sit­te­lys­tä työ­e­lä­mä- ja tasa-ar­vo­va­li­o­kun­nas­sa. Hä­nen mu­kaan­sa ra­joit­ta­mis­toi­mil­l­la ta­soi­te­taan tie­tä muil­le työ­e­lä­män hei­ken­nyk­sil­le. Asi­an­tun­ti­ja­lau­sun­not ja vai­ku­tu­sar­vi­ot jy­rät­tiin ja jä­tet­tiin huo­mi­ot­ta sekä esi­tet­tiin mie­tin­nös­tä pois­tet­ta­vak­si hal­li­tus­puo­lu­ei­den edus­ta­jien toi­mes­ta. Töis­sä ol­tiin yö­kah­teen saak­ka. Myös kou­lu­tuk­sen ja sote-jär­jes­tö­jen leik­kauk­sia hä­nen on vai­kea ym­mär­tää ny­kyi­ses­sä ti­lan­tees­sa. Myös Itä-Suo­men ke­hit­tä­mi­nen sekä eu­ro­vaa­lit saa­vat huo­mi­o­ta.

Asi­an­tun­ti­ja­lau­sun­not ja vai­ku­tu­sar­vi­ot jy­rät­tiin ja jä­tet­tiin huo­mi­ot­ta.

Klo 11.35 edus­ta­ja Heik­ki Miet­ti­nen Sii­lin­jär­vel­tä muis­tut­taa kou­lu­tuk­sen mer­ki­tyk­ses­tä, Kari Kip­po­nen Liek­sas­ta kau­ko­läm­mös­tä, Tomi Nis­si­nen Kuo­pi­os­ta ke­hys­rii­hen epä­oi­keu­den­mu­kai­suu­des­ta.

Klo 11.08 kan­sa­ne­dus­ta­ja ja eu­ro­vaa­lieh­do­kas Suna Ky­mä­läi­nen Lap­peen­ran­nas­ta pi­tää ko­kouk­sen po­liit­ti­sen ti­lan­ne­kat­sauk­sen. Hän kri­ti­soi Or­pon-Pur­ran hal­li­tuk­sen sa­moi­hin ih­mi­siin koh­dis­ta­mia so­si­aa­li­tur­van leik­kauk­sia sekä sai­raa­la­verk­koon kaa­vai­le­mia hei­ken­nyk­siä. Sa­moin opis­ke­li­joi­hin koh­dis­tet­tu­ja hei­ken­nyk­siä hän kri­ti­soi. Työ­mark­ki­na-asi­oi­den häm­men­tä­mis­tä hän ih­met­te­lee. Rai­lo nä­kyy myös edus­kun­ta­työs­sä. Myös itä­ra­jan lä­hei­syys ja maa­il­man­ti­lan­ne sai­vat huo­mi­o­ta, sa­moin ää­nes­tä­mi­sen tär­keys eu­ro­vaa­leis­sa, jot­ta yh­teis­kun­ta­rau­ha saa­daan säi­ly­mään ja eri­ar­vois­tu­mis­ke­hi­tys py­säy­tet­tyä.

Klo 11.08 pii­ri­ko­kous hy­väk­syy toi­min­ta­ker­to­muk­sen.

Klo 11.06 edus­ta­ja, De­ma­ri­nuor­ten pu­heen­joh­ta­ja Emi­lia Kan­gas­kolk­ka Li­pe­ris­tä ja­kaa kii­tos­ta alu­een jär­jes­töl­li­sel­le työl­le.

Klo 11.04 edus­ta­ja Han­nu Kok­ki Kuo­pi­os­ta nos­taa esil­le hy­vin­toin­ti­a­lu­een ryh­mä­ra­ho­jen mer­ki­tyk­sen.

Klo 10.57 edus­ta­ja Ari Tie­li­nen Jo­en­suus­ta kai­paa pii­ril­tä se­lon­te­koa po­liit­ti­sis­ta kan­na­no­tois­ta sekä tar­kem­paa ana­lyy­sia vaa­leis­ta. Tii­na Kaar­ti­nen vas­taa, et­tä kan­na­not­to­ja on teh­ty, mut­ta alu­een me­di­at jul­kai­se­vat kan­na­not­to­ja huo­nos­ti. Myös vaa­leis­ta on kä­si­tel­ty nu­me­ro­a­na­lyy­sia.

Klo 10.38 ko­kous­ta jat­ke­taan pii­rin toi­min­nan­joh­ta­ja Jen­ni Mai­no­sen esit­te­le­mäl­lä vuo­den 2023 toi­min­ta­ker­to­muk­sel­la, jota hal­lit­si­vat edus­kun­ta­vaa­lit sekä Jy­väs­ky­län puo­lu­e­ko­kous ja alu­eel­li­set jär­jes­tö­päi­vät Jo­en­suus­sa, lop­pu­vuo­des­ta pre­si­den­tin­vaa­lit ja eu­ro­vaa­lei­hin val­mis­tau­tu­mi­nen.

Klo 10.27 Lep­pä­vir­ran kun­nan­joh­ta­ja Mat­ti Raa­ti­kai­nen esit­tää kun­nan ter­veh­dyk­sen ja esit­tää huo­len­sa Itä-Suo­men ase­mas­ta sekä pal­ve­luis­ta.

Klo 10.15 to­de­taan, et­tä kool­la on 50 ko­kou­se­dus­ta­jaa ja 8 seu­raa­jaa. Ko­kous jär­jes­täy­tyy.

Klo 10.01 pii­rin pu­heen­joh­ta­ja Tii­na Kaar­ti­nen avaa ko­kouk­sen il­mai­se­mal­la huo­len­sa Or­pon-Pur­ran hal­li­tuk­sen leik­kaus­toi­mis­ta. Hän muis­tut­taa eu­ro­vaa­leis­ta ja haas­taa läh­te­mään eh­dol­le kun­ta- ja alu­e­vaa­lei­hin. Hän kat­soo, et­tä de­ma­reil­la on eri­no­mai­set edel­ly­tyk­set vaa­li­voit­toon.