Mika Kipinä (Tehy), Jouni Sallinen (Tehy), Heli Toroskainen (Jyty), Matti Pesonen (JHL), Markku Nuutinen (Tehy), Vilja Laurila-Rontti (Tehy), Mirva Kuronen (SuPer) ja Anita Ruotsalainen (SuPer) toteavat ykskantaan, että yt-neuvottelujen savotta on vielä täysin kesken.

Siun soten yt-neuvottelut saatiin päätökseen tammikuussa, mutta neuvottelutuloksen täytäntöönpano on ainakin henkilöstön kannalta vielä kaikkea muuta kuin valmis.

Pohjois-Karjalassa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista vastaavassa Siun sote -kuntayhtymässä käytiin vuodenvaihteen molemmin puolin yt-neuvottelut, joiden tavoitteena oli noin 20 miljoonan euron pysyvät säästöt kuluvan vuoden aikana. 

Näiden neuvottelujen seurauksena sote-yhtymän henkilöstöön toteutetaan 150 henkilötyövuoden leikkaus – käytännössä eläköitymisillä, määräaikaisten vähentämisillä sekä irtisanomalla 60 henkilön työ- tai virkasuhde. 

Kun näistä irtisanotuista runsaalle 20:lle luvattiin suoralta kädeltä tarjota muuta työtä kuntayhtymästä, ei neuvottelutulos vaikuta hullummalta – varsinkin kun huomioi mittakaavan, että yt:t koskivat kuntayhtymän koko 8 000 hengen henkilöstöä. 

Siun soten työntekijäjärjestöt Tehy, SuPer, JUKO, JHL ja Jyty ovat asiasta osin samaa mieltä, vaikkakin vastustivat ja valittivat sitä, ettei irtisanomisilta voitu välttyä. Järjestöjen paikalliset luottamusmiehet kuitenkin korostavat, että tilannekuva on vielä varsin sekava. 

– Irtisanomiset on toteutettu 4.–6.2. työpaikoilla, eikä vielä osata sanoa, moniko ottaa vastaan tarjottua työtä. Organisaatio on niin iso, etteivät kaikki linjat tiedä toisistaan, kuvaa Tehyn pääluottamusmies Markku Nuutinen. 

Toistaiseksi irtisanottujen rekrytointi tapahtuu käytännössä muun muassa Siun soten keskitetyn sijaisohjelman kautta, kertoo Tehyn pääluottamusmies Mika Kipinä. Tiedonkulku ei ole kuitenkaan aukotonta. JHL:n pääluottamusmies Matti Pesonen kertoo tietävänsä tapauksia, että esimerkiksi nurmekselaisille on tarjottu työtä Joensuusta ja päinvastoin. 

Muutoksena tulee 16.3. alkaen voimaan myös 1–90 päivän sijaistyövoiman ulkoistaminen kuntien ja kuntayhtymien omistamalle Sarastias Rekry Oy:lle. 

– Tällä tavoitellaan 50–150 henkilötyövuoden korvaamista ostopalvelulla. Nähtäväksi jää, miten tämä vaikuttaa työssäjaksamiseen, Pesonen pohtii. 

JOENSUU / Arto Miettinen

Lue juttu kokonaan lehdestä nro 4/2020.