venajalla

Joensuun Laulupelimannit kävivät vierailemassa ystäväkuoronsa luona Venäjän Pudozhissa.

Salintäyteinen yleisö vastaanotti  raikuvin suosionosoituksin Joensuun Laulupelimannit Pudozhin kaupungin kulttuuritalossa Vapunaikaan järjestetyssä viiden kuoron konsertissa. Erityisesti rytmiltään reippaat laulut kuten Vanha kunnon Joensuu, Matalan torpan balladi ja Joensuun humppa saivat yleisön innostumaan.

Yleisö suorastaan riehaantui suosionosoituksiin kun Laulupelimannit ja Pudozhilainen ystäväkuoro Nocturne esittivät yhteisesityksenä ohjelmistonsa, johon kuului neljä laulua karjalaisesta ketjulaulusta ”Laulakaamme  pojat ja laulakaamme tytöt”, kolme suomen ja yksi karjalan kielellä, Uralin pihlaja ja Gavaril tamnje venäjäksi sekä Sininen huivi vuorolauluna suomeksi ja venäjäksi.

Joensuun Laulupelimannit vieraili ensimmäistä kertaa Karjalan Tasavallan koillisosassa sijaitsevassa
10 000 asukkaan Pudozhissa, jossa ystäväkuoro Nocturne oli järjestänyt vierailleen mieleenpainuvan ohjelman.

Kuoroyhteistyö sai alkunsa vuonna 2012 Joensuussa järjestetystä Suomalais-venäläisestä Kulttuurifoorumista, jossa kuorojen johtajat Hanna-Kaisa Laakkonen ja Ludmila Lemeshonok tapasivat ensimmäisen kerran ja sopivat yhteistoiminnan aloittamisesta. Nocturne- kuoro on konsertoinut Joensuussa kaksi kertaa vuosina 2013 ja 2014.

Teksti: Raimo Koivula