Antti Lindtmanin sanoille löytyi vastakaikua Joensuun Hopealahden kesäisessä illassa.

Antti Lindtmanin sanoille löytyi vastakaikua Joensuun Hopealahden kesäisessä illassa.

Joensuun Työväenyhdistyksen Rantakala-tapahtumassa vieraillut SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman toivoo, että hallituksella olisi nöyryyttä kuunnella, korjata virheitään ja ottaa neuvottelupöytään kaikki tahot eli myös opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset . 

Maittava lohisoppa, hyvä seura ja Lauluyhtye Maukosen esittämät laulelmat siivittivät lämmintä kesäiltaa Joensuun Työväenyhdistyksen Hopealahdessa perinteikkään Rantakala-tapahtuman merkeissä viime viikon keskiviikkona.

Vanhat iskelmäsanat sekä tämän päivän ajankohtaiset asiat niin maailmalta kuin meiltä Suomestakin siivittivät monen paikalla miettimään, toteutuuko tasa-arvo, ovatko kaikki samassa asemassa sekä veljeksiä keskenään.

Joensuun Työväenyhdistyksen puheenjohtajan, kansanedustaja Riitta Myller mukaan nämä vanhat kysymykset tuntuvat elävän nykyarjessa ajankohtaisempana kuin aikoihin. Yhteiskuntasopimus Suomeen epäilemättä tarvitaan, mutta vain aitojen neuvottelujen kautta, ei väkisin runtaten.

– Keväällä konservatiivien voittoon päättyneet eduskuntavaalit nostivat esiin pelkoja, jotka ovat ikävä kyllä käyneet toteen. Hallitus on luvannut leikata neljä miljardia euroa ja lisääkin, ellei työväenliike suostu saneltuihin ehtoihin, Myller kuvasi viitaten viime viikkoina velloneeseen yhteiskuntasopimuskeskusteluun.

Teksti ja kuva: Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä nro 35/2015.