Joensuun Eläkkeensaajien tanssiryhmä viihdytti yleisöä muutaman perinteisen tanssinumeron muodossa.

Joensuun Eläkkeensaajien tanssiryhmä viihdytti yleisöä muutaman perinteisen tanssinumeron muodossa.

Joensuun Eläkkeensaajat on varttunut nyt kunnioitettavaan viidenkymmenen vuoden ikään. Työsarkaa riittää tästäkin eteenpäin, kunhan vain yhdistystoimintaan löytyisi lisää aktiivisia toimijoita.

Vuonna 1965 – eli tasan 50 vuotta sitten – oli Joensuu noin 30 000 asukkaan maakuntakeskus, jossa syntyvyys korkealla, muuttoliike maaseudulta voimakasta ja joukossamme vielä paljon sotaveteraaneja. Kaupungissa ei ollut vielä korkeakoulutusta eikä yliopistoa.

Noina vuosina kaupunkiin perustettiin paljon järjestöjä, joiden joukossa näki päivänvalonsa myös Joensuun Eläkkeensaajat ry, joka siis näinä huhtikuun päivinä juhlii puolen vuosisadan ikää. Yhdistyksen nykyinen puheenjohtaja Aimo Ylijoki kuvaa toiminnan alkuvuosien olleen historian- ja pöytäkirjojen valossa vilkasta.

– Pöytäkirjoista löytyy tietoja, että parhaina vuosina yhdistyksessä oli yli 1000 jäsentä ja kokoukseen osallistui yli 350 henkilöä. Nykyisin jäsenmäärä on keskimäärin 150 henkilöä ja kokouksiin osallistuu noin 20 henkilöä, Ylijoki kuvasi viime lauantaina Sepänkadun Ruplalla järjestetyssä juhlatilaisuudessa.

Teksti ja kuva: Arto Miettinen

Lue lisää nrosta 16/2015.