Viikko Pohjois-Karjalan konttori on nyt Joensuun työväentalolla eli ei muuta kuin ovesta sisään ja toiseen kerrokseen.

Viikko Pohjois-Karjalan konttori on nyt Joensuun työväentalolla eli ei muuta kuin ovesta sisään ja toiseen kerrokseen.

Jos ovat monet SDP:n toimijat muuttaneet viime aikoina yhteen saman katon alle Helsingissä, niin samansuuntainen on ollut kehitys myös täällä Pohjois-Karjalassa.

Viimeisin muuttaja tässä jatkumossa on sanomalehti Viikko Pohjois-Karjala, joka siirtyi Joensuun työväentalolle joulunpyhien aikana.

Työväentalon toisessa kerroksessa (Kauppakatu 32, käynti Yläsatamakadulta) sijaitseva toimisto lienee useimmille tuttu aiemmin Puuliiton aluetoimistona, josta Puuliitto luopui aluetoimintojen siirryttyä Kuopioon. Tilan nykyisenä omistajana toimii Joensuun työväenyhdistys, jolle Viikko Pohjois-Karjalaa julkaiseva Osuuskunta Kansan Valta puolestaan toimii vuokralaisena.

Muutoksen myötä samassa kiinteistössä toimii nyt maakunnan oman demarilehden ja Joensuun työväenyhdistyksen ohella muun muassa SDP:n Savo-Karjalan piiritoimisto, Nuoret Kotkat, Demarinaiset, Demarinuoret ja -opiskelijat sekä Työväensivistysliiton Joensuun seudun opintojärjestö, Kansan sivistysrahaston Antti Jussi Kososen rahasto ja SAK:n aluetoimisto sekä ammattiliittoja.

Osuuskunta Kansan Vallan palveluksessa työskentelee nykyisellään neljä henkeä. Henkilöstölle kompaktin ja edullisen toimitilan lisäksi työväentalolle tapahtuneella muutolla tavoitellaan synergiaetuja sekä yhteistyön tiivistämistä keskeisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

Lehden toimitus on avoinna uudessa paikassaan entiseen tapaan arkisin klo 8.30–16. Muut yhteystiedot – eli postilokero, puhelin ja sähköposti – ovat samat kuin ennen.

Teksti ja kuva: Arto Miettinen