Postissa maanantaina käynnistyvä lakko vaikuttaa myös Viikko Pohjois-Karjalan jakeluun ja ilmestymiseen siten, että lehti ei ilmesty lakon aikana lainkaan. Tämä johtuu siitä, että Viikko Pohjois-Karjala jaetaan sanomalehtien perusjakelussa eli päiväpostissa, jota ei lakon aikana kanneta. Koska lehtiä ei jaeta, ei niitä myöskään paineta.

Lehtien varhaisjakeluun lakko ei vaikuta, ja myös Viikko Pohjois-Karjala selvitti mahdollisuutta ilmestyä lakon aikana varhaisjakelussa tai muulla korvaavalla tavalla. Siirtyminen varhaisjakelun piiriin osoittautui kuitenkin nopealla aikataululla teknisesti vaikeaksi ja myös työtaistelun periaatteiden kannalta ongelmalliseksi.

Viikko Pohjois-Karjala tiedottaa ja seuraa tilannetta verkkosivuillaan sekä some-kanavissaan. Seuraavan numeronsa lehti julkaisee tuplanumerona sitten, kun jakelu on palautunut ennalleen. Lehti pahoittelee lukijoilleen ja mainostajilleen asiasta mahdollisesti koituvaa haittaa.

Lakon taustalla oleva Paun ja Palvelualojen työnantajat Paltan kiista koskee muun muassa palkkoja, työaikoja sekä sitä, minkä alan työehtosopimusta Paun jakelijoihin ja lajittelijoihin sovelletaan. Lakko alkaa maanantaina 11.11. klo 06.00 ja päättyy sunnuntaina 24.11. klo 24.00.

Arto Miettinen