Järjestöpäivien pohdintoihin osallistuivat Savo-Karjalasta muun muassa Tytti Koslonen, Tanja Airaksinen, Satu-Sisko Eloranta, Reijo Jeskanen, Simo Rauma, Johanna Naakka ja Tuomas Timonen.

SDP:n syksyn päätapahtuma, järjestöpäivät, pidettiin viime viikonvaihteessa Tampereen Puistotornissa runsaan 300 osallistujan voimin. Puoluetoiminnan tulevaisuuden haasteita oli mukana pohtimassa Savo-Karjalastakin noin kolmenkymmenen hengen joukkue. 

Tutkittu fakta suomalaisesta yhteiskunnasta on tällä hetkellä se, että äänestäjien halu sitoutua poliittisiin puolueisiin on heikentynyt. Tämän havainnon pystyy toki tekemään empiirisestikin, kun katsoo poliittisten puolueiden jäsenmäärien kehitystä viime vuosikymmeninä.

Kun pidetään tämä tausta mielessä, voidaan edelleen kysyä, vastaavatko poliittiset puolueet sitten rakenteillaan nykyihmisten tarpeisiin ja toiveisiin. Kysymys oli myös yksi järjestöpäivien keskeisistä teemoista ajankohtaisien vaaliteemojen ohessa.

Osaltaan aihetta olivat valottamassa Tampereen Puistotornissa muun muassa yritysmaailman edustajia, tutkijoita ja valmentajia, joiden tehtävänä oli tuoda perspektiiviä siihen, voiko yritysmaailman hyviä ratkaisuja soveltaa myös puolueen kaltaisessa organisaatiossa.

Esimerkiksi Filosofian Akatemian toimitusjohtaja Karoliina Jarenko puhui muutoskyvykkyydestä, jossa organisaatiot toimivat autonomisina soluina tai tiimeinä.

– Ihmisillä on halu pystyä toimimaan nopeasti, tarvitaan vain jokin siihen soveltuva alusta, esimerkiksi facebook, Jarenko kuvasi.

TAMPERE / Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä nro 36/2018