Kärkkäiset pitävät rakennusperinnön vaalimista tärkeänä. Vanhalla paloasemalla toimi sotien aikaan myös lottakahvila.

Outokumpulainen Remontointipalvelu Kärkkäinen Oy hankki omistukseensa 1937 valmistuneen Outokumpu-yhtiön vanhan paloaseman ja siirsi tukikohtansa rakennukseen.

Kaavin Maarianvaarasta kotoisin olevat kirvesmiesveljekset Jukka Kärkkäinen ja Janne Kärkkäinen ovat urakoineet liki 20 vuotta erilaisia rakennustöitä Outokummun seudulla. Veljeksistä vanhempi Jukka ennätti työskennellä 20 vuotta alalla ennen yrittäjäksi ryhtymistä. Jannella oli olemassa jo yli 10 vuoden kokemus omakotialojen rakentamisen urakoinnista Kuopiossa.

– Meidän asiakkaista 95 prosenttia tulee Outokummun seudulta. Remonttikohteita tehdään aika ajoin myös Koillis-Savon puolella. Parhaillaan meillä on kylpyhuoneen remontti työn alla, Jukka Kärkkäinen kertoo. 

Kärkkäiset myöntävät koronan säikäyttäneen viime keväänä ja tuoneen hetkeksi epävarmuuden töiden jatkumisesta. Vireillä ollut kauppa vanhan paloaseman ostamisesta katsottiin silloin viisaammaksi lykätä.

– Onneksi se jäi pelkäksi säikäykseksi. Korona ei ole vaikuttanut meidän töihin juuri lainkaan. Jossain tapauksissa se on lisännyt niitä. 

Kaupat Vanha Paloasema Oy:n kanssa lyötiin lukkoon ennen vuodenvaihdetta. Rakennus on museosuojeltu ja pääosa runsaan 600 neliön tiloista on vuokrattuna GTK:n ja FinnAust Mining Finland Oy:lle.

OUTOKUMPU / Ilpo Paananen

Lue juttu kokonaisuudessaan lehdestä nro 8/2021