Kaupunkipoliittinen työryhmä ja valtuustoryhmä vierailivat vaarojen kierroksen aikana muun muassa Kiihtelysvaaran Suojapirtillä. Kuvassa Mari Salmela (vas.), Johanna Naakka ja Satu-Sisko Eloranta.

SDP Joensuun valtuustoryhmä ja Kaupunkipoliittinen työryhmä jalkautui viime lauantaina Vaara-Karjalan kylille ja taajamiin kuulemaan, mikä kansan mieltä painaa. 

Minibussi karauttaa tuiskuisena maaliskuun lauantaina alkuiltapäivästä Kiihtelysvaaran Suojapirtin pihaan ja sisuksista alkaa purkautua porukkaa.

Mistä on kysymys? Ei lehtemme lukijamatkasta, vaikka minibussi onkin varustettu Tilausliikenne Kaitsun logoilla, vaan Joensuun demarivaltuutettujen ja Kaupunkipoliittisen työryhmän tutustumiskierroksesta Vaara-Karjalan pitäjiin, Kiihtelys- ja Tuupovaaraan.

Bussiturneen vetäjät, Johanna Naakka ja Satu-Sisko Eloranta kertovat matkan alkaneen aamulla Joensuun Työväentalolta. Tuupovaaran ravintolan Piranan ja Kiihtelysvaaran Suojapirtin yleisötilaisuuksien ohella matkan varrella on ehditty tutustua muun muassa alueen kouluihin, palveluihin ja elinkeinoelämään.

Naakka kuvaa kierroksen olleen äärimmäisen onnistunut ja tarpeellinen sekä kiertävien luottamushenkilöiden että paikallisten ihmisten näkökulmasta. Viesti kulkee, ja samalla muodostuu myös luottamushenkilöille kuva siitä, millaista on elämä ruutukaavalla ja kylillä.

– Tällainen kierros on ollut hyvin silmiä avaava, koska kaupunkipolitiikka tuppaa olemaan helposti hyvin kaupunkikeskeistä. Me SDP Joensuussa olemme kokeneet tällaisen hyvin tärkeänä, teimme vastaavan kierroksen jo viime vuoden puolella Eno-Uimaharjun alueelle, kaupunkipoliittisen työryhmän vetäjä Johanna Naakka kertoo.

Samaa sanomaa viestitti myös paikalla ollut pitkäaikainen Joensuun valtuutettu Eila Heinonen.

– Tilaisuudet ovat tärkeitä ei vain vaalien alla vaan myös vaalien välissä, Heinonen kiteytti.

KIIHTELYSVAARA / Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä nro 12/2018