Juhlissa esiteltiin myös historiaa: Valtimon työväentalo vuonna 1914. Kuva: Valtimon työväenyhdistys

Kulunut ja mennyt vuosi on ollut monelle työväenyhdistykselle ja piirijärjestölle juhlan aikaa. Viime viikonvaihteessa oli aihetta juhlaan Valtimolla ja Kontiolahdessa, joissa 100- ja 110-vuotisjuhlia vietettiin peräti neljän eri yhdistyksen voimin: Valtimolla, Kontiolahdella, Jakokoskella ja Lehmossa.

Molemmissa tilaisuuksissa valtakunnan tason terveiset toi paikalle SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Lindt-
man
. Hänen tärkein viestinsä kohdistui pian käsillä oleviin kuntavaaleihin, joissa hän kuvasi äänestäjien antavan samalla kertaa kaksi ääntä: yhden paikallispolitiikalle ja toisen valtakunnan politiikan linjalle.

– Meillä on nyt nähdäkseni historiallisen suuri mahdollisuus vaikuttaa valtakunnan politiikan linjaan oppositiosta käsin. Vaalitulos pakottaa hallituksen tarkastamaan linjaansa, Lindtman esitti viikonloppuna Valtimolla ja Kontiolahdessa.

Lindtman näki tämän päivän poliittisessa tilanteessa paljon samaa 110 vuoden takaiseen tilanteeseen.

– Esimerkiksi työmarkkinoilla on käynnissä historia suurin mullistus ja ihmisillä on suuri halu muuttaa Suomen suuntaa. Selkeästi tässä ollaan pistämässä palasiksi sopimusyhteiskuntaa, Lindtman kuvasi Valtimon ja Kontiolahden juhlissa.

Teksti ja kuvat: Arto Miettinen

Lue lisää lehden nrosta 9/2017.