Antti Lindtmanin mukaan oppositiopuolueena SDP esittää vaihtoehtoja hallituksen linjauksille. "Hyvä startti on saatu. Lähes kaikilla esiin nostamillamme asioilla on ollut vaikutusta hallitukseen", Lindtman iloitsee.

Antti Lindtmanin mukaan oppositiopuolueena SDP esittää vaihtoehtoja hallituksen linjauksille. “Hyvä startti on saatu. Lähes kaikilla esiin nostamillamme asioilla on ollut vaikutusta hallitukseen”, Lindtman iloitsee.

 Keskittyneen oloinen mies istuu Joensuun torin Marttakahviossa. Sormet viuhuvat tabletin näppäimistöllä, ja jälleen yksi viesti on lähtenyt maailmalle. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmanilla kiirettä riittää, vaikka eduskunta onkin virallisesti kesätauolla.

Antti Lindman päivittelee kiireen määrää. Vaikka hän onkin lomareissulla vaimonsa kotipaikalla Rääkkylässä, kännykkä piippaa alituisesti.

– Nyt on poikkeuksellinen politiikan kesä, ja isoja asioita on esillä useita. Kreikka, yhteiskuntasopimus ja Fennovoiman ydinvoimalahanke muun muassa työllistävät. Kreikan tilannetta seurataan jatkuvasti. Pidämme yhteyttä päivittäin, jopa lähes tunneittain puoluejohdon ja suuren valiokunnan jäsenten kanssa ja linjanneet puolueen kantoja.

Lindtmanin mukaan Kreikan tilanne työllistää jonkin verran kaikkia kansanedustajia, mutta erityisesti suuren valiokunnan jäseniä sekä puolueen ja ryhmän johtoa.

– Konkaritkaan eivät muista, koska viimeksi on ollut näin kiireinen kesä. Nyt on heinäkuun puoliväli, ja käytännössä työskentelemme koko ajan.

Teksti ja kuva: Suvi Lyhykäinen

Lue lisää nrosta 30/2015.