Jukka Hyttinen ja Timo Suhonen jakavat puheenjohtaja Neeta Röppäsen vastuuta Savo-Karjalan piirissä

Jukka Hyttinen ja Timo Suhonen jakavat puheenjohtaja Neeta Röppäsen vastuuta Savo-Karjalan piirissä.

Jos oli politiikan kentillä viime kevään vaalitappion jälkeen hetken aikaan hiljaiseloa, niin syksyn ja talven mittaan on tälläkin saralla käynnistynyt jo hyvä syke kohti huhtikuussa järjestettävää Kiteen piirikokousta sekä muita tulevien vaalien haasteita. 

Osana tätä uutta starttia kohti tulevia vaalihaasteita myös Savo-Karjalan piirihallitus uudistui syksyn piirikokouksessa Varkaudessa melko tavalla ja vieraili nyt viikonvaihteessa kokoustamassa myös Joensuussa.

Kokoontumista veti toki tuttuun tapaan puheenjohtajana Kuopion työväenyhdistyksen Neeta Röppänen, mutta hänen laidoilleen – urheilutermejä lainatakseni – oli löytynyt mukavasti uutta energiaan, kun varapuheenjohtajien vastuuta kantavat Varkau-
den sosialidemokraattien Timo Suhonen ja Juuan työväenyhdistyksen Jukka Hyttinen.

Ay-osaamista tarvitaan 

Timo Suhonen lienee monelle kaksista viime eduskuntavaaleista tuttu. Varkauden tehtaiden koneasentaja ja luottamusmies toimii Varkauden sosialidemokraattien puheenjohtajana sekä on jo toista kautta myös Savo-Karjalan piirihallituksessa.

Suhonen näkee, että hänen uusi roolinsa piirin varapuheenjohtajana on tärkeä.

– Näen, että puheenjohtajiston rooli vain korostuu nyt, kun piirin resursseja vähennetään eikä ole varaa palkata työntekijöitä samalla tavalla kuin ennen. Tilanne vaatii meiltä entistä suurempaa roolia ja ulostuloja, Suhonen miettii.

Piirihallituksessa uuteen tilanteeseen onkin lähdetty entistä selvempää työnjakoa ja vastuualueita painottaen. Esimerkiksi Suhoselle vahvana ay-miehenä on langennut luontevasti ay-vastuualue.

– Pyrin luomaan ja pitämään yhteyksiä erityisesti alueen ay-liikkeen sd-ryhmiin. Tähän yhteistyön tiivistämiseen on nähdäkseni näinä aikoina erinomaiset edellytykset, koska intressimme ovat yhteiset. Hallituksen pakkolakien myötä niin ay-liikkeen jäsenmäärät kuin SDP:n kannatus ovat olleet koko ajan nousussa, Suhonen summaa.

Teksti ja kuva: Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä nro 7/2015.