Itä-Suomen yliopistoon haki kevään toisessa yhteishaussa kaikkiaan 23017 hakijaa.

Mää­räl­lä Itä-Suo­men yli­o­pis­to oli yh­teis­haus­sa nel­jän­nek­si suo­si­tuin yli­o­pis­to. Eni­ten ha­ki­joi­ta oli Hel­sin­gin, Tam­pe­reen ja Tu­run yli­o­pis­toi­hin. Koko maas­sa kor­ke­a­kou­lu­jen ke­vään toi­ses­sa yh­teis­haus­sa ha­ki­joi­den mää­rä on noin 142000.

Itä-Suo­men yli­o­pis­tos­sa eni­ten ha­ki­joi­ta oli lää­ke­tie­teen kou­lu­tuk­seen (4110 ha­ki­jaa), kaup­pa­tie­tei­den kou­lu­tuk­seen (3565 ha­ki­jaa, jois­ta Kuo­pi­oon 1902 ha­ki­jaa ja Jo­en­suu­hun 1663 ha­ki­jaa), oi­keus­tie­teen kou­lu­tuk­seen (2947 ha­ki­jaa) ja psy­ko­lo­gi­an kou­lu­tuk­seen (2309 ha­ki­jaa).

Ke­vään yh­teis­haun ja avoi­men väy­län haun kaut­ta va­li­taan yli 3000 uut­ta opis­ke­li­jaa Itä-Suo­men yli­o­pis­toon. Opis­ke­li­ja­va­lin­to­jen va­lin­ta­ko­keet ajoit­tu­vat tou­ko-ke­sä­kuul­le ja tu­lok­set jul­kais­taan 7.7.2023 men­nes­sä.

Tänä ke­vää­nä Itä-Suo­men yli­o­pis­toon oli mah­dol­lis­ta ha­kea myös avoi­men yli­o­pis­ton opin­to­jen pe­rus­teel­la yli­o­pis­to­jen avoi­men väy­län haus­sa. Avoi­men väy­län haus­sa oli yh­teen­sä 554 ha­ki­jaa.

Uu­siin tek­nii­kan kan­di­daa­tin ja dip­lo­mi-in­si­nöö­rin tut­kin­toi­hin täh­tää­viin kou­lu­tuk­siin haki yh­teen­sä 303 ha­ki­jaa eri ha­ku­väy­lil­lä. Suo­si­tuin tek­nii­kan kol­mes­ta ha­ku­koh­tees­ta oli tek­nil­li­nen fy­siik­ka, jo­hon oli eri ha­ku­väy­lil­lä yh­teen­sä 160 ha­ki­jaa.

– Tämä oli en­sim­mäi­nen ker­ta, kun uu­teen dip­lo­mi-in­si­nöö­ri­kou­lu­tuk­seem­me saat­toi ha­keu­tua. Tämä huo­mi­oi­den ha­ki­ja­mää­rää voi­daan pi­tää tyy­dyt­tä­vä­nä, sa­noo aka­tee­mi­nen reh­to­ri Ta­pio Määt­tä.