Tällä viikolla ilmeni, että Perussuomalaiset ei kannatakaan kiky-maksujen poistoa työntekijöiltä, vaikka SAK:n kysymykseen niin vastasikin.

Tätä tie­toa SAK ja sen ja jä­sen­liit­to­jen Vaa­lis­ta­ja-kam­pan­ja on ja­ka­nut. Asi­an oi­kea lai­ta sel­vi­si vas­ta, kun en­nak­koon oli ää­nes­tä­nyt jo 1,7 mil­joo­naa suo­ma­lais­ta.

– Riik­ka Pur­ra, py­syy­kö Pe­rus­suo­ma­lai­set il­moit­ta­mas­saan kan­nas­sa sun­nun­tai­li­sis­tä vai olet­te­ko val­mii­ta leik­kaa­man myös niis­tä, Pal­ve­lu­a­lo­jen am­mat­ti­liit­to PA­Min pu­heen­joh­ta­ja An­ni­ka Rön­ni-Säl­li­nen ky­syi tä­nään hä­nel­le lä­het­tä­mäs­sään säh­kö­pos­tis­sa.

– Vaa­lis­ta­jas­sa ker­rot­te, et­tä et­te kan­na­ta nii­den pois­ta­mis­ta. Ai­ka­naan Pe­ru­suo­ma­lai­set oli val­mis leik­kaa­maan li­siä nel­jän­nek­sel­lä Si­pi­län hal­li­tuk­sen kaa­vail­les­sa pak­ko­la­ki­pa­ket­tia. Ay-liik­keen suu­ren vas­tus­tuk­sen myö­tä ti­pu­tit­te nii­den leik­kauk­sen pois pak­ko­la­kien lis­tal­ta. Pal­ve­lu­a­lo­jen työn­te­ki­jöi­den toi­meen­tu­los­sa sun­nun­tai­li­sil­lä on iso mer­ki­tys. Pal­jas­tit­te to­del­li­sen nä­ke­myk­sen­ne ki­ky­mak­sus­ta vas­ta, kun 1,7 mil­joo­naa suo­ma­lais­ta oli jo ää­nes­tä­nyt. Mi­nä­kin olen esit­tä­nyt Vaa­lis­ta­jan tau­luk­koa puo­lu­ei­den kan­nois­ta pu­he­ti­lai­suuk­sis­sa. Sik­si ha­lu­an es­tää har­haan­joh­ta­van käy­tök­sen­ne täs­sä asi­as­sa en­nen vaa­li­päi­vää ja tuo­da vas­tauk­sen­ne asi­as­sa esiin.