Joensuun kaupungin rakennuttama Motonet Areena on valittu vuoden 2022 maakunnalliseksi rakennuskohteeksi.

Mo­to­net Aree­na val­mis­tui Jo­en­suun Meh­ti­mä­el­le vii­me vuo­den alus­sa. Aree­nan ti­lat ovat muun­nel­ta­vis­sa ar­ki­käy­tös­sä eri pal­loi­lu­la­jeil­le so­pi­vik­si. Hal­li­ko­ko­nai­suus kä­sit­tää muun mu­as­sa kan­sain­vä­li­sen ta­son ko­ri­pal­lo- ja len­to­pal­lo­ken­tät sekä pe­da­go­gi­sen sa­lin.

Hal­lin mer­kit­tä­viä käyt­tä­jiä ovat kau­pun­gin li­säk­si Itä-Suo­men yli­o­pis­to, Ka­re­lia-am­mat­ti­kor­ke­a­kou­lu ja Poh­jois-Kar­ja­lan kou­lu­tus­kun­ta­yh­ty­mä Ri­ve­ria.

Mo­to­net Aree­na täy­den­tää hy­vin jo en­nes­tään val­ta­kun­nal­li­ses­ti mer­kit­tä­vään ase­maan nous­sut­ta Meh­ti­mä­en va­paa-ajan ja lii­kun­nan mo­ni­toi­mi­a­lu­et­ta.

Pal­kin­to­toi­mi­kun­nan muo­dos­ti­vat Poh­jois-Kar­ja­lan Ra­ken­nu­sin­si­nöö­rit ja -ark­ki­teh­dit RIA ry, Poh­jois-Kar­ja­lan Ark­ki­teh­dit SAFA, Jo­en­suun Ra­ken­nus­mes­ta­rit ja -in­si­nöö­rit AMK ry ja Poh­jois-Kar­ja­lan LVI-yh­dis­tys ry.

Pe­rus­te­luis­sa to­de­taan, ra­ken­nuk­sen si­sä­ti­lat muo­dos­ta­vat tek­ni­ses­ti hy­vin toi­mi­van ja es­teet­ti­ses­ti kor­ke­a­ta­soi­sen ko­ko­nai­suu­den, jos­sa haas­teel­li­set akus­tiik­ka-, va­lais­tus- ja il­man­vaih­to­vaa­ti­muk­set on esi­mer­kil­li­ses­ti rat­kais­tu.

– On hie­noa saa­da mo­nes­ti ar­vos­te­lun koh­tee­na ole­val­le jul­ki­sel­le ra­ken­ta­mi­sel­le tun­nus­tus­ta Poh­jois-Kar­ja­las­sa toi­mi­vil­ta ra­ken­nu­sa­lan yh­dis­tyk­sil­tä. Vaik­ka kau­pun­ki ra­ken­taa ti­lo­ja yh­teis­kun­nan pal­ve­le­mi­sen, ei pal­kin­to­jen vuok­si, hank­keen kaik­ki osa­puo­let ovat täs­sä pal­kin­ton­sa an­sain­neet. Mo­to­net Aree­na täy­den­tää hy­vin jo en­nes­tään val­ta­kun­nal­li­ses­ti mer­kit­tä­vään ase­maan nous­sut­ta Meh­ti­mä­en va­paa-ajan ja lii­kun­nan mo­ni­toi­mi­a­lu­et­ta, sa­noo ti­la­kes­kuk­sen joh­ta­ja Joni Sor­jo­nen.