Kontiolahden kunnan vuoden 2022 tilinpäätös toteutui odotettua paremmin.

Ti­li­kau­den tu­los oli 16 000 eu­roa ja ti­li­kau­den yli­jää­mä 322 000 eu­roa pois­to­e­ron jäl­keen. Kon­ti­o­lah­den kun­nan al­ku­pe­räi­nen ta­lou­sar­vio vuo­del­le 2022 oli ar­vi­oi­tu noin 2,0 mil­joo­naa eu­roa ali­jää­mäi­sek­si. Mää­rä­ra­hoi­hin ja tu­lo­ar­vi­oi­hin teh­tiin vuo­den ai­ka­na muu­tok­sia, ja ti­li­kau­den ali­jää­mäk­si ar­vi­oi­tiin noin 2,7 mil­joo­naa eu­roa.

Kun­nan oman toi­min­nan osal­ta mer­kit­tä­vim­mät tu­lok­seen vai­kut­ta­vat te­ki­jät oli­vat si­vis­tys­toi­men saa­ma han­ke­ra­hoi­tus, kor­ko­jen nou­sus­ta huo­li­mat­ta ar­vi­oi­tua pie­nem­mät kor­ko­ku­lut ja ve­ro­tu­lo­jen en­na­koi­tua pa­rem­pi ke­hi­tys.

Suu­rin ti­li­kau­den tu­lok­seen vai­kut­ta­va te­ki­jä on Poh­jois-Kar­ja­lan so­si­aa­li- ja ter­veys­pal­ve­lui­den kun­ta­yh­ty­män lak­kaa­mi­seen liit­ty­vien ali­jää­mien kat­ta­mi­nen sekä Siun so­ten palk­ka­har­mo­ni­saa­ti­on kus­tan­nuk­set. Palk­ka­har­mo­ni­soin­nin neu­vot­te­lut ovat kes­ken ja lop­pu­tu­lok­sel­la voi ol­la mer­kit­tä­vä vai­ku­tus tu­le­vien vuo­sien kus­tan­nuk­siin.

Kun­nan so­si­aa­li- ja ter­veys­me­not kas­voi­vat 4,3 mil­joo­naa eu­roa. Osa täs­tä oli va­rau­tu­mis­ta Siun so­ten kun­ta­yh­ty­män ali­jää­män kat­ta­mi­seen.

In­ves­toin­tien osal­ta Kon­ti­o­lah­den so­te­a­se­man ra­ken­nus­työt saa­tiin lop­puun al­ku­vuo­des­ta 2022. Leh­mon yh­te­näis­kou­lun vuon­na 2021 al­ka­neet ra­ken­nus­työt jat­kui­vat ja uu­den yh­te­näis­kou­lun en­sim­mäi­nen osa val­mis­tui vuo­den 2022 lo­pus­sa, ko­ko­nai­suu­des­saan in­ves­toin­ti­han­ke val­mis­tuu vuo­den 2023 ai­ka­na.

Kun­nan asu­kas­mää­rä kas­voi 119 hen­gel­lä vuon­na 2022, kun­nan vä­ki­lu­vun ol­len 15 154 asu­kas­ta vuo­den lo­pus­sa.