Kansal­lis­kir­jastossa on valmistunut kaksi laajaa sanomalehtien digitointiprojektia, joissa digitoitiin yhteensä yli 1,4 miljoonaa sanomalehtisivua tutkimuskäyttöön.

Pro­jek­tit kat­toi­vat 60 eri työ­vä­en­leh­teä vuo­den 1966 lop­puun saak­ka sekä koko Uu­den Suo­men jul­kais­tun leh­ti­his­to­ri­an vuo­des­ta 1847 al­ka­en ai­na Uu­den Suo­men lak­kaa­mi­seen 1991 as­ti. Di­gi­toi­tu­ja leh­tiä ovat muun mu­as­sa Kan­san Uu­ti­set, Suo­men So­si­a­li­de­mok­raat­ti, Työ­kan­san Sa­no­mat ja Va­paa Sana sekä Uu­si Suo­mi ja sitä ai­em­mat Suo­me­tar, Päi­vä­tär ja Uu­si Suo­me­tar.

Sa­no­ma­leh­tien di­gi­toin­tia tu­ki­vat Uu­den Päi­vän ra­has­to, Pal­kan­saa­ja­sää­tiö, Työ­vä­en­pe­rin­ne ry ja Työ­vä­en­liik­keen kir­jas­to. Ai­neis­ton käyt­tö­oi­keuk­sis­ta on so­vit­tu Ko­pi­os­ton kans­sa.

Kaik­ki Kan­sal­lis­kir­jas­ton di­gi­toi­mat leh­ti­ai­neis­tot 31.12.1939 as­ti ovat avoi­mes­ti kaik­kien käy­tet­tä­vis­sä digi.kan­sal­lis­kir­jas­to.fi-pal­ve­lus­sa. Pro­jek­tis­sa di­gi­toi­dut työ­vä­en­leh­det vuo­den 1966 lop­puun as­ti ovat asi­a­kas- ja tut­ki­mus­käy­tös­sä Kan­sal­lis­kir­jas­ton ja va­paa­kap­pa­le­kir­jas­to­jen li­säk­si myös Työ­vä­en­liik­keen kir­jas­tos­sa, Työ­vä­en­liik­keen Ar­kis­tos­sa, Kan­san ar­kis­tos­sa ja Työ­vä­en­mu­seo Wers­taas­sa. Li­säk­si kaik­ki vuo­den 1949 lop­puun as­ti Suo­mes­sa jul­kais­tut ruot­sin­kie­li­set sa­no­ma­leh­det ovat va­paas­ti ylei­sön käy­tös­sä digi.kan­sal­lis­kir­jas­to.fi-pal­ve­lus­sa.

Kan­sal­lis­kir­jas­ton, Ko­pi­os­ton ja Tut­kain-so­pi­muk­seen liit­ty­nei­den kor­ke­a­kou­lu­jen tut­ki­jat ja opis­ke­li­jat voi­vat käyt­tää Kan­sal­lis­kir­jas­ton di­gi­toi­mia, vuo­den 2021 lop­puun men­nes­sä il­mes­ty­nei­tä leh­ti­ai­neis­to­ja. Tut­kain-so­pi­mus on voi­mas­sa vuo­det 2023–2027.