Hammaslahden uuden koulun suunnitelmat alkavat valmistua.

Kou­lun ark­ki­teh­ti­suun­ni­tel­mia esi­tel­lään kai­kil­le avoi­mes­sa ti­lai­suu­des­sa Py­hä­se­län kou­lun ruo­ka­sa­lis­sa 12. huh­ti­kuu­ta kel­lo 18 al­ka­en. Ti­lai­suu­teen voi osal­lis­tua myös etäyh­tey­del­lä.

– Olem­me suun­ni­tel­leet yh­teis­työs­sä kou­lua, joka vas­taa kou­lun ja alu­een tar­pei­siin pit­käl­le tu­le­vai­suu­teen. Suun­nit­te­li­joi­den käy­tös­sä on ol­lut kaik­ki ma­te­ri­aa­li, jon­ka ke­rä­sim­me vii­me ke­vää­nä ky­se­lyis­sä ja työ­pa­jois­sa uu­den kou­lun tu­le­vil­ta käyt­tä­jil­tä. Nyt pää­sem­me kaik­ki nä­ke­mään, mit­kä ide­oi­duis­ta eh­do­tuk­sis­ta on mah­dol­lis­ta to­teut­taa, iloit­see reh­to­ri Aa­tu Mus­to­nen.

Ky­se­lyis­sä ja työ­pa­jois­sa uu­den kou­lun ti­lo­jen toi­vot­tiin ole­van hel­pos­ti muun­nel­ta­via, jol­loin ne pal­ve­le­vat mah­dol­li­sim­man mon­taa toi­mi­jaa niin päi­vä­ai­kaan kuin il­tai­sin. Li­säk­si toi­vot­tiin, et­tä kou­lun pi­han lii­kun­ta­vä­li­nei­siin ja kou­lun alu­een lii­ken­ne­tur­val­li­suu­teen kiin­ni­te­tään eri­tyis­tä huo­mi­o­ta.

Ham­mas­lah­teen ra­ken­ne­taan yk­si­sar­jai­nen ala­kou­lu. Li­säk­si kou­lun ti­loi­hin tu­le­vat nuo­ri­so­ti­la, Py­hä­se­län kir­jas­to ja kau­pun­gin pal­ve­lu­pis­te. Kou­lu­työ uu­des­sa kou­lu­ra­ken­nuk­ses­sa voi­daan aloit­taa elo­kuus­sa 2025.

Kou­lun ark­ki­teh­ti­suun­nit­te­lus­ta vas­taa ark­ki­teh­ti­toi­mis­to Ark­ki­teh­dit OK. Kou­lun suun­nit­te­luun ja työ­pa­jo­jen ma­te­ri­aa­lei­hin voi tu­tus­tua tar­kem­min osoit­tees­sa jo­en­suu.fi/ham­mas­lah­den-uu­si-kou­lu. Verk­ko­si­vul­la on myös link­ki esit­te­ly­ti­lai­suu­teen etä­nä osal­lis­tu­vil­le.