Antton Rönnholm vieraili Kuopiossa, Siilinjärvellä ja Joensuussa maanantaina.

Jos joku peräänkuulutti alkuvuodesta SDP:n puheenjohtajakamppailun aikaan puolueelta nykyistä vahvempaa visiota tulevaisuudesta, niin saattaa olla, että tähänkin huutoon on vastattu. Tämä siksi, että puoluesihteerin toimeen valittiin Lahdessa mies nimeltä Antton Rönnholm. 

Vaikka SDP:n puoluesihteeriksi helmikuussa valittu Antton Rönnholm onkin kasvanut koko lapsuutensa demariperheessä ja tehnyt paljon työtä demariministerien erityisavustajana, ei häntä voi pitää tyypillisen demarin perikuvana.

Siitä kertoo jo urapolkukin muun muassa Suomen lakimiesliiton viestintäpäällikkönä, erityisasiantuntijana Elinkeinoelämän Keskusliitossa, yrittäjänä ja viestintätoimisto Milttonin EU-toimiston johtava asiantuntijana Brysselissä, suomeksi sanottuna lobbarina.

Kielitaitoinen kosmopoliitti kuvanneekin paremmin Rönnholmia, joka joensuulaisessa kahvilassa vieraillessaankin vaihtaa keskustelukielen sujuvasti suomesta ranskaan ulkomaalaistaustaisten ihmisten kanssa jutellessaan.

Mutta on myös toinen määre, joka kuvaa
Rönnholmia erinomaisesti. Hän on visionääri, tulevaisuuden rakentaja. Tämän roolin hän myöntää ottavansa myös mieluusti vastuulleen puoluesihteerin saappaisiin astuessaan.

– Näen asian niin, että ek-ryhmän tehtävänä on pyörittää päivänpolitiikkaa eduskunnassa, minun ja puolueorganisaation tulee puolestaan katsoa pidemmälle tulevaisuuteen, Rönnholm kuvaa nyt kahden kuukauden ajan käynnissä ollutta työtään.

Teksti ja kuva: Arto Miettinen

Lue lisää lehden numerosta 14/2017.