Anja Hyvärinen heittovuorossa.

Anja Hyvärinen heittovuorossa.

Polvijärven eläkeläisten bocciapelit on höystetty huumorilla – onpa se olennainen osa pelin taktikointiakin.

On lauantain varhainen aamupäivä ja Polvijärven A-sali on vielä hiljainen. Elämän  työn kiireys on taustapeilissä – edessä verkkaisia, kiireettömiä jalkojen ääniä, jotka saavat hiljaisuuden kaikkoamaan salin rappusia noustessa.Kuljemme paljon elämän tietä. Elämme nuoruuden kukoistuksen, joka johdattaa sille tielle, jota kuljemme työtä tehden siihen saakka, kunnes huomaamme allamme kiireettömät, lyhyet askeleemme. Kädet linja-auton ratissa, kädet rakennustyömaalla, kädet metsä- ja maataloustyössä, kädet niin moneen kerinneet ovat saaneet hyvinvointia niin itselleen kuin yhteiskunnallekin. Kaikki nämä työt ovat jääneet muistoihin niiltä, jotka saapuvat kerran viikossa A-saliin pelaamaan bocciaa.

Mielen valtaa vireys ja askeleet keventyvät viimeisen rappuaskelman jälkeen kun tuttu peliareena avautuu eteen ja tiedossa on lähes kolmetuntinen tuimaa keskittymistä tarkalla

Tulokset kirjataan tarkkaan ylös.

Tulokset kirjataan tarkkaan ylös.

katseella. Pelin kulku ja lähes varma voitto omalle joukkueelle luodaan täydellisyyttä hipovalla, rönsyävällä huumorilla jo ennen kuin valkoinen maalipallo on saatu vetovastuussa olevan Kalevi Juntusen pallokassista.

Teksti ja kuvat: Esa Juntunen

Lue lisää lehdestä 3/2016.

Voit tutustua Juntusen valokuviin myös osoitteessa www.hovikuvaaja.com
Lisää kuvia aiheeseen liittyen: http://hovikuvaaja.com/pokkipeli.htm