Lukuisten luottamustehtävien mies, ilomantsilainen Pekka Korhonen liikkuu paljon tien päällä.

Ilomantsilainen Pekka Korhonen on kuntalaisten asialla sekä töissä että vapaalla.

– Ammattiyhdistysliike on ollut ja tulee olemaan tärkeä elementti suomalaisessa yhteiskunnassa, ilomantsilainen Pekka Korhonen uskoo.

– Jos esimerkiksi Sote -asiat yhtiöitetään ja annetaan yksityisten firmojen hoitoon, niin mielestäni siinä kyllä työntekijöiden asema hankaloituu, hän selittää.

Ilomantsin kunnan mittamiehenä työskentelevä Pekka Korhonen saavuttaa elämäntaipaleellaan ensi maanantaina 60 vuoden merkkipaalun. Reilusti yli puolet elämästään hän on toiminut erilaisissa tehtävissä ammattiyhdistysliikkeessä. Yli kolme vuosikymmentä hän on hoitanut yhteisiä asioita myös kunnallispolitiikassa. Mikä saa ihmisen näin suureen uhraukseen yksityiselämästään ja vapaa-ajastaan? Tuskin ainakaan raha ja kiitoksien runsaus!

– Kiinnostus yhteiskunnallisiin asioihin tuli varmaan jo äidinmaidon mukana. Siihen kasvoi ja myöhemmin eteen avautui aina vain uusia tehtäviä ja mahdollisuuksia. Ei tässä ole oikeastaan ehtinytkään muuta ajatella.

Korhosen 87-vuotiaana edesmennyt Anna-äiti toimi pitkään SDP:n riveissä Ilomantsin kunnallispolitiikassa. Äiti oli jäsenenä kunnanhallituksessakin, mutta poika on kunnan työntekijänä vielä jäävi hoitamaan sitä ”virkaa”.

– Saan valtuuston ensimmäisen varapuheenjohtajan ominaisuudessa ja ilman äänioikeutta osallistua kokouksiin. Kuluneella valtuustokaudella on kunnanhallituksen huoneessa asioita hoitanut hyvä ja yksimielinen porukka.

Varapuheenjohtajan tehtäviin kuuluu myös edustaa kuntaa eri juhlissa ja tilaisuuksissa.

– Isäni oli rintamaveteraani, ja esimerkiksi tilaisuudet sotaveteraanien parissa ovat kunniatehtäviäni. Olen ylpeä siitä, että meillä on näitä ryhdikkäitä veteraaneja vielä joukossamme.

Teksti ja kuva: Armas Härkönen

Lue lisää lehden numerosta 14/2017.