Tiina Mustonen toivoo, että Polvijärven kunnan asioista päätettäessä keskustellaan avoimesti ja päätökset tehdään hyvässä hengessä. Kuva: Ilpo Paananen

Polvijärven kunnanvaltuuston uudeksi puheenjohtajaksi valittu Tiina Mustonen viihtyy Polvijärvellä. Tukena ja ilona on lähellä oleva tiivis perheyhteisö.

Kuopiossa 7. heinäkuuta 1969 syntynyt ja Outokummussa ennen Polvijärvelle muuttoaan asunut Tiina Mustonen sanoo kokeneensa aina käytännön työtehtävät toimistohommia kiinnostavampana. Takana on jo 21 vuotta Polvijärvellä työtasoja ja ovia valmistavan Ecolam Oy:n palveluksessa. Kymmenisen vuotta sitten hän suoritti työnsä ohessa puusepän tutkinnon.

– Tykkään siitä, että pääsee liikkumaan ja tekemään käsillä, Mustonen sanoo.

Ennen Polvijärvelle asettumista Mustonen kävi asumassa polvijärveläisen miehensä Hannu Mustosen kanssa Kuopiossa ja siellä tutuksi tulivat kiinteistöhuollon työt.

Polvijärven kunnallispolitiikkaan ja sosiaalidemokraattien toimintaan hänet johdatti paikallinen demarikonkari Yrjö Haaranen.

– Olin paljon työttömien kanssa tekemisissä ja perustamassa yhdistystä. Minut valittiin heidän ehdokkaanaan valtuustoon 26-vuotiaana, ja siitä se on jatkunut edelleen, Mustonen sanoo kiitollisena.

Valtuuston puheenjohtajuus uusi asia

Mustoselle meneillään oleva valtuustokausi on jo kuudes. Pitkäaikaisen valtuustotyön arvostuksesta kertoo se, että hänet valittiin kesän alussa valtuuston uudeksi puheenjohtajaksi.

– Puheenjohtajuus on vielä niin uusi asia, että en ole sitä vielä ehtinyt miettimään. Mitään uutta ja järisyttävää ei ole tiedossa. Toivon, että hyvä henki säilyisi ja asioista voitaisiin keskustella avoimesti ja päästäisiin ratkaisuissa ainakin tyydyttävään lopputulokseen, Mustonen pohtii.

Parin vuoden takaiset kunnallisvaalit seestyttivät Polvijärven kunnallispolitiikkaa edellisen repivän valtuustokauden jälkeen. Mustonen näkeekin, että Polvijärvi on kohentanut imagoaan. Isoja asioita nousee kuitenkin aina esille ja ihmiset kokevat ne eri lailla. Tuoreessa muistissa on vielä valtuustossa erimielisyyttä aiheuttanut esitys Turvalan myymisestä Attendolle. Mustonen oli valtuuston niukan enemmistön mukana päättämässä, että hoitolaitosta ei myydä.

– Sen päätöksen kanssa pystyy elämään. Minusta ihmisten elämä ei ole kauppatavaraa.

Hän sanoo olevansa kiitollinen siitä, että on saanut toimia monenlaisten ihmisten kanssa myös maakunnallisesti ja valtakunnallisesti ammattiyhdistysväen kanssa.

POLVIJÄRVI / Ilpo Paananen

Lue lisää lehdestä nro 27/2019