Iisalmen Runni kokosi viikonvaihteessa mukavasti teollisuusliittojen Savo-Karjalan sd-alueryhmien väkeä.

Iisalmen Runni kokosi viikonvaihteessa mukavasti teollisuusliittojen Savo-Karjalan sd-alueryhmien väkeä.

Jos ovat Suomen työmarkkinat olleet viimeisen vuoden ajan melkoisen myllerryksen kohteena kiky-neuvotteluineen ja mielenilmauksineen, niin jonkinlainen murroksen edessä on parhaillaan myös suomalainen ay-kenttä. Moni ammattiliitto on hakenut viime vuosina laajempaa jäsenpohjaa sekä painavampaa sananvaltaa fuusioitumisen kautta.

Yksi tällainen laajamittainen ja hartaasti suunniteltu liittofuusio on neljän suuren teollisuusliiton eli Teollisuusalojen ammattiliitto Teamin, Metalliliiton, Puuliiton sekä Paperiliiton fuusio, jonka olisi määrä aloittaa toimintansa runsaan vuoden kuluttua eli vuoden 2018 alusta.

Uuden teollisuusliiton asiat olivat agendalla myös Teamin Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon alueen sd-ryhmän kokouksessa Iisalmen Runnissa. Mukaan keskusteluun oli kutsuttu myös alueen Metalli-, Puu- ja Paperiliiton sd-aktiivit.

Liittofuusion etenemistä Iisalmessa valottivat erityisesti valmistelevissa työryhmissä mukana olevat Teamin työehtosihteerit Riitta Koskinen ja Marko Rosqvist, jotka toimivat myös Pohjois-Savon ja –Karjalan sd-alueryhmien vastuutoimitsijoina.

– Työryhmien väliraportit toimitetaan projektihallinnolle 15.10. mennessä, minkä jälkeen asiaan otetaan kantaa kunkin liiton hallituksissa ja valtuustoissa marraskuussa, Rosqvist selvittää hankkeen aikataulua.

 

Teksti ja kuva: Arto Miettinen

Lue lisää lehden nrosta 38/2016