Petu Haimilan yrittäjyys muodostuu pitkälti delegoinnista, myyntityöstä sekä asiakastapaamisista. Addictive Playground Productions tarjoaa apua esimerkiksi juhlien, presentaatioiden, seminaarien, festivaalien, avajaistilaisuuksien sekä häiden järjestämisessä.

Petja ”Petu” Haimila, 28, pisti pystyyn uuden sukupolven tapahtumatoimiston. Yritys toimii opiskelujen ohella Ny-tunnuksella, kunnes Haimila päättää opintonsa.

Viime syyskuussa Petu Haimila päätti perustaa tapahtumatoimiston. Yrittäjyys on osa opintopolkua, ja ensi keväänä hän valmistuu nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi erikoistuen kulttuurin ohjaukseen. Opintojen jälkeen hän aikoo muuttaa yrityksensä y-rekisteriin ja osakeyhtiöksi.

– Perustin Ny Start Up -yrityksen, joka on tarkoitettu pääasiassa korkeakouluopiskelijoille. Yrittäjyysohjelma antaa pohjat yritystoiminnalle, ja kun yritys alkaa menestyä tai kun opinnot päättyvät, menee se automaattisesti viralliseen Y-rekisteriin, Petu selventää.

– Sain alun perin tietoa tästä mahdollisuudesta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymältä ja kaverilta, joka on myös ollut ny-yrittäjä.

Opiskelua yrityksessä

Petu Haimila kertoo, että opiskelu tapahtuu tällä hetkellä suurelta osin omassa yrityksessä. Suoritetuista opinto-osioista hän toimittaa koululle raportit.

–Tämä on paras tapa opiskella. Voi tehdä sitä mitä haluaa, itselleen, ja saa tutkinnonkin päälle.

Ny Start Up-yrittäjälle olosuhteet on tehty sellaiseksi, että aloittaminen on helppoa ja liikeidean testausta voi kokeilla melko turvallisin mielin.

– Viralliset perustamiskulut tulevat ajankohtaiseksi sitten kun toiminta muuttuu osakeyhtiöksi. Nyt saan etuja vakuutuksiin ja kirjanpidon ilmaiseksi, Haimila mainitsee.

JOENSUU/Suvi Palosaari

Lue lisää lehdestä nro 52/2017.