Laura Melkisen teokset ovat usein isokokoisia maalauksia ja installaatioita. Hän sanoo olevansa luonteeltaan esteetikko. "Toisinaan asiat, joita pidän kauniina, eivät ole kauniita välttämättä muiden mielestä. Esimerkiksi ruostunut pyöräteline voi olla mielestäni kaunis värien vuoksi."

Laura Melkisen teokset ovat usein isokokoisia maalauksia ja installaatioita. Hän sanoo olevansa luonteeltaan esteetikko. “Toisinaan asiat, joita pidän kauniina, eivät ole kauniita välttämättä muiden mielestä. Esimerkiksi ruostunut pyöräteline voi olla mielestäni kaunis värien vuoksi.”

Varparannalla asuvan kuvataiteilija Laura Melkisen mukaan työ seuraa mukana, minne tahansa kulkeekin. Tulojen puolesta taiteilijuus on haasteellista – vaikka suuri osa työtunneista käytetäänkin luovaan, taiteelliseen työhön, rakentuvat tulot usein muista töistä, kuten taideohjauksesta tai hanttihommista.

Laura Melkinen kertoo, että kuvataiteilijan työ ei ole alituista työskentelyä siveltimien ja sutien kanssa.8 melkinen2

– Työskentely on sitä, että prosessi rakentuu ensin paljolti pään sisällä ennen varsinaista fyysistä työskentelyä. Sen jälkeen työskentely, itse maalaaminen, voi olla tosi intensiivistäkin.

Kuvataiteilijana työskentely poikkeaa tavallisesta palkkatyöstä sen verran, että työ kulkee koko ajan kantajansa mukana. Melkinen heittää esimerkkinä vartijan työn tai tehdastyöläisen, jossa työrooli heitetään pois samalla, kun työvuoro päättyy.

– Kuvataidetta ei voi riisua. Se on osa sinua ja ajatustyö kulkee mukana koko ajan.