Oikealla Hannu Aaaltosen teos “Kainous” pronssista ja peilistä.

Joensuun Galleria Kohinassa pääsee tutustumaan harvinaiseen miniatyyrinäyttelyyn. Harvinainen se on myös laajutensa puolesta – ennen ei ole Kohinan seinillä nähty yhdeksääkymmentä teosta.

Piro Repo on tehnyt miniatyyrinsä luusta ja lehtikullasta, teos “Kaluttu I”

Joensuun Taiteilijaseuran yhteisnäyttelyssä on parin viikon ajan esillä pientä silmäniloa. Liekö täysin sattumaa, 35 taiteilijan teosten aiheet pyörivät pitkälti luonnon ja ihmisyyden ympärillä. Luonnon aistii teoksissa voimakkaasti, onhan materiaaleina käytetty tuhkaa, hiekkaa, luuta ja ötököitäkin. Ihmisyys nousee esiin sekä teoksissa käytetyn esineistön että naisfiguurien, kenties seksuaalisuudenkin kautta.

Miniatyyrinäyttelyn teokset ovat pääosin vain 5 senttimetrin kokoisia suuntaansa. Näyttelyä pystyttänyt taiteilija Hannu Aaltonen kertoo, että näyttelyn suunnitteluvaiheessa teosten maksimimitaksi määriteltiin 50x50x50 millimetriä.

– Teokset ovatkin pääosin sovittua kokoa, mutta yhtään teosta ei rajattu pois sen takia, että se on hieman isompi. Eihän taiteen tekeminen ole millimetrihommaa, Aaltonen toteaa.

Teksti ja kuvat: Suvi Palosaari

Lue lisää lehdestä nro 28/2017.