Tangomarkkinoilla menestynyt Maria Mustonen kertoo, että hänellä ei ole esiintymispelkoa, vaan hetki ennen lavalle nousua tuntuu positiivisena pienenä pistona vatsan pohjassa.

Tangomarkkinoilla menestynyt Maria Mustonen kertoo, että hänellä ei ole esiintymispelkoa, vaan hetki ennen lavalle nousua tuntuu positiivisena pienenä pistona vatsan pohjassa.

Polvijärveläinen Maria Mustonen, 15, nauttii esiintymisestä. Esiintymiskokemusta on kertynyt Mustoselle kesäteatterista ja laulukisoista. Vuonna 2012 musikaalinen Mustonen voitti valtakunnallisen Koululaisen tähti –kisan ja kesällä hän sijoittui toiseksi Seinäjoen Tangomarkkinoilla Tangonuori-sarjassa.

Maria Mustonen kertoo harrastaneensa musiikkia koko ikänsä.

– Laulan ja soitan poikkihuilua sekä pianoa. Aloitin poikkihuilun soittamisen ensimmäisellä luokalla. Samaan aikaan aloitin pianon soiton.

Musikaalisuuden hän arvelee periytyvän vetopasuunaa soittavalta äidiltään. Myös pikkusisko laulaa ja isoveli soittaa rumpuja.

Nykyisin Mustonen ottaa laulutunteja kansalaisopiston kautta ja soitintunnit onnistuvat Keski-Karjalan musiikkiopiston kautta.

– Treenaan poikkihuilulla soittamista 2–3 kertaa viikossa. Pianoa soitan silloin tällöin kun tuntuu siltä. Laulutunnit on kerran viikossa.

Musiikista on moneksi

Mustonen laulaa sekä suomen- että englanninkielisiä lauluja.

– Tykkään laulaa nykyajan hittikappaleita, mutta myös vanhempiakin lauluja.

– Kaikki käy, mutta örinähevi ei ole lähinnä sydäntä.

Miellyttävinä artisteina ja bändeinä Mustonen mainitsee esimerkiksi Elton Johnin, Justin Bieberin, PMMP:n ja muita suomalaisia artisteja.

– Huilulla soitan paljon klassista musiikkia ja joulun alla tietysti joululauluja. Käyn lainaamassa kirjastosta nuotteja, kuuntelen kappaleita ja soitan korvakuulolta.

Teksti ja kuva: Suvi Lyhykäinen

Lue lisää lehdestä nro 35/2015.