tielinen_kanaria

Kun suomalaisia kerääntyy johonkin muutamia ja he alkavat puuhastella yhdessä, he perustavat yhdistyksen. Niin tapahtui Gran Canariallakin.

Vuosien saatossa kerhon toiminta on laajentunut ja jäsenmäärä on kasvanut kunnioitettavaksi. Jäsenet ovat ympäri Suomea, kaikilta aloilta ja kaikista yhteiskuntaluokista. Kun kyse on osavuotisesta toiminnasta, on luonnollista, että jäsenistä valtaosa elää elämänsä kolmatta vaihetta. Keski-ikä on seitsemän kympin vaiheilla. Aktiivisuus on korkealla, retket ja tapahtumat täyttyvät nopeasti. Vuosikokouksissa on jopa 170 jäsentä.

Kerhon tilat

Kerhon tiloissa on toimisto, ruokasali, ravintolatasoinen keittiö, sauna, biljardihuone, ”nettisali”, kirjasto, varasto esim. jäsenten tavaroiden kesäsäilytykseen, jopa pieni verstas asianmukaisine työkaluineen.

– Jos uusia jäseniä liittyy ko. vauhdilla jatkossakin, voivat kerhon tilat jäädä muutaman vuoden päästä liian pieniksi. Tosin kevätkokouksessa joudumme poistamaan rekisteristä jonkin verran jäseniä, joiden jäsenmaksut ovat maksamatta kahdelta vuodelta. Ikärakenteesta johtuen perälauta vuotaa, määrittelee kerhon sihteeri Esko Berg.

Teksti ja kuva: Ari Tielinen

Lue lisää lehdestä nro:sta 9/2015.