Ninnu Karttunen on ohjannut Senioriteatterin tämänkeväisen esityksen Siunattu hulluus, josta näkemyksensä lavalle tuovat Toini Tiainen, Faina Kukkonen, Anneli Kurki, Erkki Gröhn, Hannu Marttinen, Antero Vornanen, Eila Arvelin, Mauno Sorsa, Esko Tikkanen, Aira Puhakka, Orvokki Suvela ja Annikki Gröhn.

Teatteri saa esiin uusia piirteitä ihmisestä, olipa sitten katsomossa tai lavalla. Ujosta ja hiljaisesta kuoriutuu avoin esiintyjä, vuolas puhuja oppii hallitsemaan ilmaisuaan.

Teatterin taikaa ei aika syö, eikä ikääntyminen. Siitä on väkevä todiste kontiolahtelaisten Senioriteatteri, joka tämänkeväinen työsarka Siunattu hulluus on nähtävissä esiintymislavoilla.

Syksystä alkaen on kerran viikossa harjoiteltu, ja julkisia esiintymisiä on edeltänyt pari suljettua esityskertaa palvelutaloissa Varparannassa ja Tähkäpihassa.

– Palvelutaloissa esiintyminen on niin välitöntä, tekijätusina ihastelee yleisön osallistumista tunteella mukaan. Välirepliikit ja muu reagoiminen on aitoa, piristyminen silmin havaittavaa.

Porukka arvelee, että siinä onkin suurin syy siihen, että Kontiolahden kunta tukee toimintaa: hyöty ja ilo ei jää pelkästään teatterin tekijöille, vaan samalla tuotetaan kulttuuria vietäväksi palvelutaloihin ja julkisesti esitettäväksi.

– Toiminnan jatkuvuus on merkittävä tekijä, tunnustaa ensimmäistä vuottaan ryhmää vetävä teatteri-ilmaisun ohjaaja Ninnu Karttunen. Hänellä on vastaavasta ryhmästä kokemusta aiemmin Pohjanmaalta, ja siellä ei keväällä aina tiedetty jatkuuko homma syksyllä.

Karttunen on kahdeksan vuotta toimineen Senioriteatterin neljäs ohjaaja. Vaihtuvuutta porukka pitää pelkästään hyvänä asiana.

– Jokainen korostaa eri asioita ja aina oppii uutta, he kiittelevät Ninnu Karttusen ammattilaisen otetta.

Teksti ja kuva: Riitta Mikkonen

Lue lisää lehdestä nro 17/2017.