Kesäaikataulujen kanssa tehdään kiireistä työtä myös liikennöitsijöiden varikolla - siellä aikataulut muutetaan käytännön työvuorolistoiksi ja autokierroiksi.

Kesäaikataulujen kanssa tehdään kiireistä työtä myös liikennöitsijöiden varikolla – siellä aikataulut muutetaan käytännön työvuorolistoiksi ja autokierroiksi.

Joensuun kaupunkirakenneyksikössä Muuntamontiellä ja liikennöitsijöiden varikoilla on eletty viime viikkoina hektisiä aikoja. Tämä erityisesti siksi, että huhtikuussa käynnistetty kesäliikenteen aikataulujen, ajoaikojen ja autokiertojen tarkistaminen tulee saada valmiiksi ja käytäntöön koulujen kesälomien alkamiseen mennessä 1. kesäkuuta.

Joensuun kaavoituspäällikkö Juha-Pekka Vartiainen ja joukkoliikennelogistikko
Marja-Leena Inkinen-Remes ovat tosin saaneet tehdä intensiivistä työtä joukkoliikenteen uudelleen organisoimiseksi jo pidemmän aikaa. Näin on ollut jo paljon ennen kuin Joensuun seudun joukkoliikenne uudistui 1.7.2014.

Joensuun seudun joukkoliikenne – lyhyemmin JOJO – on kokenut vuoden sisään muutoksia niin linjoihin, aikatauluihin kuin verkossa olevaan matkaoppaaseen. Niin ikään iso muutos on ollut jo pilotointivaiheessa käyttöön otettu kansallinen Waltti-maksujärjestelmä, joka viivästyi alkuperäisestä aikataulustaan puolisen vuotta ja on toiminut nyt muiden maksujärjestelmien rinnalla.

Teksti ja kuva: Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä nro 21/2015.