Tuomas Timonen toimii piirin järjestösihteerinä ja toiminnanjohtajan sijaisena 14.4. saakka. Siitä eteenpäin tehtävän mahdollisesta täyttämisestä päättää piirihallitus.

Vaalityö pitää piirin toiminnanjohtajan sijaisena työskentelevän Tuomas Timosen kiireisenä ainakin seuraavan kuukauden ajan. 

Jos joku on näinä päivinä ihmetellyt, kuka uusi mies istuu toiminnanjohtaja Seppo Eskelisen toimistossa Joensuussa ja on jo aika ajoin näkynyt vaalikentilläkin, niin vastaus tulee tässä: Tuomas Timonen, piirin järjestösihteeri ja toiminnanjohtajan sijainen.

Timonen, 33, on hoitanut järjestösihteerin toimea 21.1. alkaen ja toiminnanjohtajan sijaisuutta 1.3. alkaen, kun piirin varsinainen toiminnanjohtaja Seppo Eskelinen on vaihtanut ”vaalivapaalle” ja keskittyy täysipainoisesti omaan eduskuntavaalityöhönsä.

Timonen ei toki ole piirin toiminnoissa täysin uusi kasvo, sillä monet muistanevat hänet muun muassa piirihallituksen varajäsenenä, Joensuun työväenyhdistyksen johtokunnasta sekä Joensuun varavaltuutettuna. Lisäksi takana on useampikin vaalikampanja toisten ehdokkaiden taustaryhmissä.

Hallintotieteiden maisteriksi parhaillaan opiskeleva Timonen uskoo, että juuri kokemus vaikuttikin siihen, että hänet pyydettiin ja valittiin hoitamaan toiminnanjohtajan sijaisuutta eduskuntavaalien ajaksi.

– Tunnen piirin toimintatavat, verkostot sekä alueen yhdistykset. Lisäksi aiemmista vaalikampanjoista jäi niin positiivinen maku, että haluan olla mukana vaalityössä ja vaikuttamassa, Timonen kiteyttää uutta tehtävänkuvaansa.

Vaalityö edellä

Timosen mukaan hänen toimenkuvansa toiminnanjohtajan sijaisena keskittyy tällä hetkellä lähes täysin vaalityöhön, jos kohta hän vetääkin myös piirikokouksen Leppävirralla muutaman viikon kuluttua.

– Tehtäväni on saada kaikki käytännön järjestelyt toimimaan piirissä niin, että ehdokkaat pääsevät tekemään vaalityötään mahdollisimman täysipainoisesti. Lisäksi pyrin saamaan mukaan mahdollisimman paljon tekeviä käsipareja ja innostamaan ihmisiä, Timonen määrittää.

Piirin näkyvin yhteinen ponnistus on ehdokkaiden rekkakiertue, joka starttaa Joensuusta 9.3. ja kiertää kymmenen päivän aikana yli kolmellakymmenellä paikkakunnalla vaalipiirissä. Timosen mukaan kiertue palvelee hyvin myös puolueen tavoitetta kohdata mahdollisimman paljon ihmisiä kasvoista kasvoihin.

– Toivottavasti mahdollisimman moni vaalityössä mukana oleva lataa itselleen puolueen Kansalaispaneeli-sovelluksen, johon kohtaamiset merkitään ylös. Näin puolue saa samalla itselleen arvokasta dataa vaalityöstä, Timonen kannustaa.

JOENSUU / Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä nro 10/2019