SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ehti piirikokouksen lisäksi vierailemaan kauppakeskus Isossa Myyssä, jossa Lindtmanille kävi kertomassa terveisiä muun muassa Joensuun vaneritehtaan pitkäaikainen luottamusmies Olavi Pennanen.

Seuraavan kahdentoista kuukauden sisään Suomessa käydään neljät vaalit: maakuntavaalit, seurakuntavaalit, eduskuntavaalit ja eurovaalit. SDP Savo-Karjalalta voi odottaa niissä kaikissa vahvaa tulosta, mikäli viime viikonvaihteen Joensuun piirikokouksessa koettu tunne ja tekemisen meininki kantavat uurnille saakka.

Tämä viesti nousi vahvasti esiin Sokos Hotel Kimmelin ääriään myöten täynnä olevassa Sirkkalasalissa, jossa puhetta kävivät pitämässä vuoroin piirin puheenjohtaja Neeta Röppänen, piirikokousedustajat kuin myös puolueen nuoremman polven kärkinimet, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ja Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi.

Piirin puheenjohtaja Röppänen ihmetteli kokouksen avauksessa, että yhteiskunnassa puhutaan vuoden 1918 tapahtumista oppimisesta, mutta lietsotaan samaan aikaan kahtiajakoa leikkauksilla ja työmarkkinauudistuksilla, jotka ovat omiaan vain lisäämään eriarvoisuutta.

– Palkansaajat esimerkiksi painostettiin pakkolaeilla kilpailukykysopimukseen, mutta rikkaille sallittiin mahdollisuus valita. Viime aikoina taas tulilinjalla ovat olleet nuoret työntekijät, Röppänen kuvasi porvarihallituksen toimintakulttuuria.

JOENSUU / Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä nro 18/2018