SDP:n Savo-Karjalan piirin toiminnanjohtaja Seppo Eskelinen ennakoi alkavasta vuodenvaihteesta ja keväästä hektistä.

SDP:n Savo-Karjalan piirin toiminnanjohtaja Seppo Eskelinen ennakoi alkavasta vuodenvaihteesta ja keväästä hektistä.

SDP:n Savo-Karjalan piirit juhlivat kuluvana vuonna 110 vuoden ikäänsä. 

Merkkivuotta juhlistetaan tulevassa viikonvaihteessa Kuopion Hotelli IsoValkeisella järjestettävässä kaksipäiväisessä piirikokouksessa juhlaseminaarin merkeissä. Kulttuuritarjonnan lisäksi seminaarissa ovat esillä puolueen puheenjohtaja Antti Rinne sekä erikoistutkija Tapio Bergholm.

Piirin toiminnanjohtaja Seppo Eskelinen ennakoi itse piirikokouksesta työntäyteistä ja aktiivista. Mukaan on ilmoittautunut jo hyvissä ajoin yli sata edustajaa, ja esityslistalla on joukko isoja ensi vuoden toimintaa koskevia asioita.

– Meillä on helmikuussa Lahden puoluekokous, huhtikuussa kunnallisvaalit ja sitten ollaankin jo kohta syksyssä, jolloin pitäisi alkaa kerätä ehdokkaita maakuntavaaleihin, jos sellaiset nyt lopulta toteutuvat. Koko asia on edelleen kysymysmerkki, kuvaa Eskelinen tulevan vuoden toiminnan tärkeimpiä väli-
etappeja.

Yksi etappi näiden jatkoksi on myös puolueen presidenttiehdokkaan asettaminen, joka on määrä siunata tällä tietoa maaliskuun puoluevaltuustossa.

Puoluekokous Lahdessa

Toiminnanjohtaja Eskelinen luonnehtii helmikuun puoluekokousta äärimmäisen tärkeäksi puolueelle. Päätettävien asioiden listalla on yli 200 aloitetta, periaateohjelma sekä koulutuspoliittinen asiakirja.

– Muut puolueet ovat jo puoluekokouksensa pitäneet, joten ilmatila on hallussamme ja medianäkyvyys taattu, Eskelinen sanailee puoluekokouksen lähtökohtia.

Eskelinen pitää positiivisena signaalina sitä, että mukana on ennätysmäärä nuoria puoluekokousedustajia: Savo-Karjalan 43 edustajasta 16 on uusia.

– Se tuo varmasti kokoukseen oman sävynsä sekä uusia raikkaita ajatuksia, Eskelinen ennakoi.

Mediaa paljon puhuttaneeseen puheenjohtajakysymykseen kuten muihinkin henkilövalintoihin Eskelisellä on selkeä kanta. Jos ehdokkaita tulee, Eskelinen toivoo että he tekisivät alueilla kunnon kampanjat eikä keskustelua käytäisi junttalistoilla.

Tällainen kiertue palvelisi myös kuntavaalien esiin nostamista ja ehdokashankintaa.

– Ja oma toive on, että olivatpa valinnat mitkä hyvänsä, niin Lahdesta lähdetään rivit yhtenäisinä ja suorina. Kaikille paikoille tulee varmasti hyviä ehdokkaita, ja toivon että puoluekokousedustajat pohtivat aidosti millä joukkueella menemme tästä eteenpäin seuraavat kolme vuotta kohti eduskuntavaaleja, Eskelinen sanoo.

Teksti ja kuva: Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä nro 47/2016.