Viikko Savo-Karjala erikoisnumero

Viikko Pohjois-Karjala julkaisi 25. maaliskuuta SDP Savo-Karjalan jäsenille suunnatun erikoisnumeron nimellä Viikko Savo-Karjala. Lehden lukijoiden sekä Savo-Karjalan Sosialidemokraattien piirihallituksen myönteisen palautteen johdosta pilotointia jatketaan vastaavalla erikoisnumerolla, joka ilmestyy kuntavaalien alla 27. toukokuuta.

Lehti jaetaan edellisen erikoisnumeron tavoin jokaiselle SDP Savo-Karjalan jäsenelle. Lehden ilmestymisen yhteydessä jäsenistöltä kerätään myös palautetta puhelimitse, postitse ja sähköisesti. Tavoitteena on edelleen kartuttaa tietoa muun muassa siitä, olisiko jäsenistö kiinnostunut tilaamaan lehteä, mikäli se ilmestyisi jatkossa uudella nimellä ja uudella levikkialueella. Lisäksi tavoitteena on kartoittaa lukijoiden kiinnostusta digilehden tilaamiseen.

Kyseisen numeroon toivotaan mukaan Savo-Karjalan sosialidemokraattien ohella myös ammattijärjestöjä, niiden paikallisosastoja sekä aluejärjestöjä, jotta erikoisnumero tavoittaisi mahdollisimman suuren osan myös Savo-Karjalan ay-toimijoista. Selvitystyö näiden yksityiskohtien osalta on vielä osittain auki, mutta asiassa voi ottaa yhteyttä päätoimittajaan.

Pohjois-Savossa omaa demaripalkansaajalehteä ei ole ollut sitten vuonna 2001 lakkautetun viikkolehti Valppaan (1974–2001). Tuota ennen alueella ilmestyi sosialidemokraattinen Työmies (1906–14), Sanantuoja (1914–17) ja Savon Kansa (1930–56), jonka lakattua Pohjois-Savon sosiaalidemokraattien äänenkannattajana toimi Suomen Sosialidemokraatti, jossa julkaistiin alueellista vaihtosivua 1970-luvun alkuun eli Valppaan perustamiseen saakka.

Viikko Pohjois-Karjala on puolestaan ilmestynyt nykyisellä levikkialueellaan vuodesta 1940, jolloin lehti muutti Sortavalasta Joensuuhun. Lehti perustettiin vuonna 1906 Sortavalassa, joten se täyttää kesäkuussa 115 vuotta.

Viikko Pohjois-Karjala on nykyisellään SDP:n ainoa maakuntalehti ja myös ainoa painettu maakunnallinen puoluelehti ylipäätään. Lehteä on kustantanut vuodesta 2013 alkaen maakunnallinen Osuuskunta Kansan Valta.

Yhteydenotot:

Arto Miettinen, päätoimittaja
arto.miettinen@viikkopk.fi
050 386 9628

Katja Tohmo, ilmoitusmyynti
katja.tohmo@viikkopk.fi
050 386 9627

Sirkka Niiranen, ilmoitusmyynti
sirkka.niiranen@viikkopk.fi
050 386 9629