SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin oli odotettu vieras Joensuuhun ainakin kauppakeskus Ison Myyn kahvila Roberts Coffeessa järjestetyn tilaisuuden perusteella.

Sanna Marin pääsi suoraan politiikan polttopisteeseen kesken kiivaimman vaalikevään puheenjohtaja Rinteen sairastuttua Espanjan matkallaan. Marinille yllätyskomennus ei tuottanut ongelmia, koska vastuuta puolueessa on jaettu muutoinkin laajalle rintamalle. 

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sanna Marin pitää käytävien vaalien tärkeimpinä teemoina hyvinvointia, osaamista ja ilmastonkysymyksiä. Joensuussa viime viikolla vieraillut Marin sanoo, että niihin kaikkiin on löydettävä ratkaisu, joka on samaan aikaan sosiaalisesti, taloudellisesti sekä ekologisesti kestävä.

– Muun muassa eläkeläisköyhyyteen puututaan 100 euron korotuksella pieniin eläkkeisiin, perusterveydenhuoltoa vahvistetaan palkkaamalla 1000 lääkäriä tai hoitajaa lisää sekä osaamista laajentamalla oppivelvollisuutta toiselle asteelle, havainnollistaa Marin.

Marin myöntää, että näihin Suomen tulevaisuuden kannalta isoihin kysymyksiin ratkaisua hakeva SDP:n yli 100-sivuinen vaaliohjelma on kunnianhimoinen, mutta samalla hyvin konkreettinen.

Rahoituksen näihin Marin sanoo järjestyvän veropohjaa tiivistämällä ja laajentamalla sekä työllisyysasteen vahvistumisen myötä. Toisaalta esimerkiksi satsaukset koulutukseen hän näkee olevan itsessään mitä parhainta elinvoimapolitiikkaa.

JOENSUU / Arto Miettinen

Lue juttu kokonaisuudessaan lehdestä nro 14/2019