Pekka Viljakainen jättää SAK:n aluetoimitsijan työnsä eläköitymisen vuoksi syyskuun lopussa. Puikkoihin hänen jatkajakseen astuu Maaret Pulliainen.

SAK:n Itä-Suomen aluetoiminnoissa tapahtuu näinä päivinä muutoksia, kun monelle tuttu aluetoimitsija Pekka Viljakainen jää eläkkeelle ja hänen saappaisiinsa astuu uusi alue- ja järjestöasiantuntija Maaret Pulliainen.

Elokuun alussa uuden työnsä aloittanut Pulliainen pistäytyi viime viikolla Viljakaisen mentoroinnissa myös Pohjois-Karjalassa tutustumassa tärkeimpiin sidosryhmiinsä.

– Perehdyttäminen jatkuu aina syyskuun loppuun saakka, jolloin jään ensin lomalle ja sen jälkeen eläkkeelle 1.11. alkaen, Viljakainen tarkentaa.

Heimolaisuus yhdistää

Viljakaisella on takanaan yli kymmenvuotinen ura SAK:n palveluksessa, sitä ennen JHL:n palveluksessa ja pankkialalla. Viljakainen sanoo viihtyneensä hyvin niin Joensuussa kuin Kuopiossakin, jossa SAK:n aluetoimisto on viime aikoina sijainnut.

– Omat juuretkin ovat Savonlinnassa, joten kyllä tässä kokee olevansa samaa Savo-Karjalan heimoa, vaikka välillä on työskennellyt vuosia Helsingissäkin, kertoo Viljakainen.

Kovin suurta huolta heimosukulaisuuden katkeamisesta ei ole uuden alue- ja järjestöasiantuntijan Maaret Pulliaisenkaan kohdalla, sillä hän on syntynyt Joroisilla Etelä-Savossa ja opiskellut hallintotieteiden maisteriksi Joensuussa.

Ennen nykyistä työtään Pulliainen on työskennellyt muun muassa Palvelualojen ammattiliitto PAMin aluetoimistolla, maahanmuuttovirastossa sekä EU:n turvapaikka-asioiden tukivirastossa Italiassa.

SAK:laisuuden hän kokee perineensä jo äidinmaidossa.

– Vanhemmat olivat duunareita ja olen itsekin kuulunut kauan ammattiliittoon. Heikomman puolella tulee olla, Pulliainen korostaa.

JOENSUU / Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä nro 34/2017.