SAK:n Itä-Suomen aluetoimikuntien aktiivit kokoontuivat pari viikkoa sitten yhteistapaamiseen Leppävirran Vesileppikseen. Ohjelmaan kuului kokoustamisen ohella myös muun muassa mahdollisuus päästä kokeilemaan curlingia.

Niin SAK:n aluetoimikunnat kuin myös ammatilliset paikallisjärjestötkin ovat vahvasti kevään vaalitapahtumissa mukana. Tärkein viesti on saada ihmiset uurnille. 

Vaalikevät lähestyy, ja tämä näkyy vahvasti myös Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK:n alueellisissa toiminnassa. Esimerkiksi Savo-Karjalassa tammikuun ensimmäisinä viikkoina kokoontuivatkin tahoillaan SAK:n Joensuun seudun ammatillinen paikallisjärjestö JAP Joensuuhun sekä SAK:n Itä-Suomen aluetoimikunnat Leppävirralle.

Molempien kokoontumisten kärkenä olivat kuten mainittua lähestyvät vaalit, niihin liittyvä yhteiskuntavaikuttaminen, tapahtumat sekä erityisesti valtakunnallisen Vapaiden valtakunta -kampanjan jalkautus alueille. Viimeksi mainittu kansanliike kannustaa kansalaisia äänestämään vaaleissa sopimusyhteiskunnan ja järjestäytymisen vapauden puolesta.

Palkansaajanuorten liikkeelle laittama liike ei ole poliittisesti sitoutunut, mutta sen tukijat ilmoittavat antavansa äänensä puolueille ja ehdokkaille, jotka puolustavat työmarkkinoilla ja yhteiskunnassa neuvottelukulttuuria sanelupolitiikan sijaan. Tukijaksi voi kirjautua kampanjan verkkosivuilla www.vapaidenvaltakunta.fi.

JOENSUU / Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä nro 4/2019