Olga Trishkina on vetänyt venäläisen Zander Port Oy:n omistamaa kylpylää Kolin Purnuniemessä kohta neljän vuoden ajan. Usko myös hotelli-investoinnin etenemiseen on nyt vahvalla pohjalla.

Olga Trishkina on vetänyt venäläisen Zander Port Oy:n omistamaa kylpylää Kolin Purnuniemessä kohta neljän vuoden ajan. Usko myös hotelli-investoinnin etenemiseen on nyt vahvalla pohjalla.

Karjalaistaustaisen Olga Trishkinan elämässä on tapahtunut monta ihmettä. Yksi niistä toi hänet kylpylän toimitusjohtajaksi Kolille. 

Toukokuinen aamu on Kolilla harvinaisen kolea, mittarissa vain hitusen päälle viisi astetta ja ilmassa vesisadetta. Kontrasti onkin melkoinen, kun toimitusjohtaja Olga Trishkina avaa oven Koli Spa Lotus –kylpylään, jossa tulijaa tervehtii lämmin ja kostea tropiikin ilmanala.

Kylpylä ei ole näin arkisena aamuna vielä varsinaisesti auki eivätkä saunat lämpimänä, mutta idea käy nopeasti selväksi: on virkistysallasta ja poretta, eksoottisia saunoja ja suolahuoneita, sekä maisema, joka avautuu korkeista ikkunoista kohti Kolin utuisia huippuja.

Näissä olosuhteissa on selvästi matkailupotentiaalia. Toimitusjohtaja itse kiertää ja kierrättää toimittajaa pitkin vielä keskeneräisiä hoitohuoneita sekä maisemaravintolan tiloja, ja on silminnähden innostunut.

– Seuraava vaihe on kivenheitonpäähän nouseva hotelli, johon kylpylästä tulee lasikäytävä. Tontti siihen on jo saatu ja kaava hyväksytty, mutta rahoitusneuvottelut ovat vielä menossa, Trishkina kuvaa kylpylä-hotellin tämänhetkistä vaihetta.

Vaikka paljon työtä on vielä edessä, vaikuttaa toimitusjohtaja tilanteeseen luottavaiselta ja jopa huojentuneelta. Tämä varsinkin sitä taustaa vasten, että Kolin kylpylähanke on edennyt menneinä vuosina melkoisessa vastatuulessa.

Trishkinan tullessa aikanaan vuonna 2012 kylpylään toimitusjohtajaksi kävi ilmi, ettei virolainen pääurakoitsija ollut hoitanut asiakirjoja ja teki pian konkurssin; hanke seisoi selvitystyön ajan ja lähti liikkeelle lopulta uusin voimin Zander Portin toimiessa nyt pääurakoitsijana.

Teksti ja kuva:Arto Miettinen

Lue lisää lehdestämme nro 20/2016 Viikko-Pohjois-Karjala