Pentti Hartikainen suuntaa Puuliiton työympäristösihteeriksi  Helsinkiin ja aluetoimitsijan töitä hoitaa Savo-Karjalan alueella jatkossa Juha Lyytinen.

Pentti Hartikainen suuntaa Puuliiton työympäristösihteeriksi Helsinkiin ja aluetoimitsijan töitä hoitaa Savo-Karjalan alueella jatkossa Juha Lyytinen.

Puuliiton organisaatiossa tapahtuu näinä päivinä muutoksia, kun Itä-Suomen aluetoimitsijan tehtävistä tuttu Pentti Hartikainen siirtyy Puuliiton päätoimiseksi työympäristösihteeriksi Helsinkiin. Helmikuussa uudessa tehtävässään aloittanut Hartikainen vastaa muun muassa Puuliiton työturvallisuuteen ja –suojeluun liittyvistä asioista sekä työsuojeluvaltuutettujen kouluttamisesta. Työympäristösihteeri vetää lisäksi liiton työympäristö- ja sosiaalijaostoa.

Hartikainen on uudesta tehtävästään innoissaan. Viime vuosina työympäristösihteerin tehtäviä on hoidettu Puuliitossa hajautetusti, mutta liiton uuden valtuuston ja johtoryhmän päätöksellä tehtävässä päätettiin palata jälleen päätoimiseen malliin.

–Kun työympäristösihteeri Aleksi Kuusistosta tuli kansainvälinen sihteeri syksyllä 2009, tehtävä jaettiin ja hoidettiin oman toimen ohella. Minäkin hoidin osaltani vuoden päivät käytännön asioita ja koulutuksia, kertoo Hartikainen.

Teksti ja kuva: Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä 20/2015.