Raimo Piirainen esitti piirikokouksen poliittisen tilannekatsauksen.

Savo-Karjalan demareiden kevätpiirikokous järjestäytyi viime viikonvaihteessa Hyvärilän matkailukeskuksessa Nurmeksessa. Sääntömääräisten asioiden eli toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen käsittelyn ohessa pääasiallisen huomion saivat kuntavaalien jälkianalyysi sekä valmistautuminen ensi vuoden maakuntavaaleihin. 

SDP:n Savo-Karjalan piirin puheenjohtaja Neeta Röppänen linjasi avauspuheenvuorossaan tunnelmien olevan kuntavaalien jälkeen kaksijakoiset. Savo-Karjalassa demarit tekivät hyvää tulosta lisäämällä valtuustopaikkojaan 21 kunnassa ja kannatustaankin hienokseltaan 0,7 prosenttia.

Toisaalta taas valtakunnallisesti tulos oli pettymys, sillä SDP menetti kannatustaan ainoana oppositiopuolueena. Oppositiohyöty satoi näissä vaaleissa virheiden ja vasemmiston kannatukseen.

– Tuloksessa riittää miettimistä. Kentältä on tullut sellaista viestiä, ettemme ole puolueena riittävän selvästi mieltä asioista esimerkiksi ihmisoikeus- ja kehitysapukysymyksissä. Meiltä myös odotetaan ratkaisuja isoissa uudistuksissa, Röppänen linjasi kokouksen aluksi.

Piirikokouksessa poliittisen tilannekatsauksen esittänyt entinen kansanedustaja, puoluehallituksen jäsen Raimo Piirainen oli Röppäsen kanssa samoilla linjoilla siinä, että SDP:n on pyrittävä eroon ei-puolueen leimasta.

– Rakenteellisia uudistuksia tarvitaan, kunhan ne tehdään oikeudenmukaisesti. Ne tulevat kyllä meille itselle vastaan ennemmin tai myöhemmin, Piirainen totesi piirikokousväelle.

Teksti ja kuvat: Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä nro 17/2017.